115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982515

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1 efter två spelade perioder.

En annan matchbild denna period då Luleås forwards arbetare mer intensivt medan apbackarnas uppspel var betydligt sämre och rent allmänt gled initiativet över till Luleå med följd att aporna drog på sig allt fler utvisningar, dels eftersom de var tvungna och dessutom slapp de några tydliga, men dels eftersom highsticking - som inte lyckas med något alls - ilsknar till och tar flera onödiga och riktigt j-a dumma utvisningar. Vore han inte sektskyddad skulle nog Dalton ha bänkat honom, pga usel inställning och dåligt spel.

Apans anfallspel - speciellt när de möter ett försvar - blir tämligen enahanda. SÅ fort de kan lägga skott på mål - inte för att den ska gå in utan för att det ska bli retur - och fler apor än förra säsongen, när de dominerades av slöa och bekväma primadonnor, parkerar nu framför målgården för att styra eller peta in returer. Men de har inte kommit åt någonting alls.

När det gäller tryck och målchanser perioden i Luleås favör, delvis som följd av flera PP men också utan dessa.

1-1 kan nog uppfattas hyggligt rättvist, men matchen har successivt gått mer över till Luleå nu.

Intressant att se hur tredje perioden kommer att gestalta sig. Blir det fortsatt så att Luleå kommit igång och Apan tvingas fulspela? Eller kan Apan skärpa sig när de upptäckt att Luleå kommit igång?

Och kommer Dalton att bänka highsticking som är pinsam att se?