Luleå HF

115474 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982549

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En sak är iaf säker, Lindström lär toppa utvisningsligan, tror att t.o.m alla domare börjar bli less på hans fula tilltag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Övergripande match- och laganalys.

Luleå tog inte i tillräckligt under första perioden och då var Apan bättre. Snabba omställningar och bra öppnande långa pass till forwards med fart från backarna. Då såg Apan ut som att kanske kan de ha något att komma med i år trots allt, genom att ha fått fungerande backar? Även om anfallsspelet var riktigt enahanda och misslyckat - bara slänga iväg puckar mot mål och ha spelare som fanns en´ller kom till målgården. Ett attackspel som var helt misslyckat.

Men från och med andra perioden tog Luleå över och det var linorna som lyfte en nivå och satte press på Apans backar som därefter inte lyckades alls i fortsättningen. Luleå tryckte på och Apan hade svårt att få upp puck.

I motsvarande läge i Luleås zon försökte aplinorna trycka på mot de våra men våra backar hade mycket fint samspel och hittade varandra med bra pass och spelade sig runt de apor som försökte pressa på.

När Luleå på så sätt tog över matchen svarade Apan med att fulspela och med den matchbilden borde vi satt fler mål och avgjort tidigare än vi gjorde men tydligt är att vårt PP behöver mer tid på sig för att komma igång ordentligt.

Nå, när det gäller Apan tror jag att kanske de får bättre backspel än tidigare säsonger men anfallsspelet måste få de apsupportrar som var med för 5-6 år sedan att gråta floder och målvaktandet ser ut att nå samma nivå som ifjol med minst en inkastad puck per match.

Luleå? Ja, det har bara börjat men mycket ser rätt bra ut fast det är så tidigt och det kommer att bli bättre. Rejält bättre. Idag fick Lassi ge lite väl många returer men vaktandet kommer att fungera i Luleå, det vet vi. Och fint samspelta backar redan nu. Medan linorna kommer att behöva tid på sig och jag vet inte om Bulan hittat formationerna ännu - han ska ju dessutom ha in duktige Isomäki, och får dessutom Farley och så småningom Emil att laborera med.

Det kan nog bli en bra säsong för oss.

När det gäller Apan känns det som ett lag som en gång var bra men som nu tiden sprungit ifrån. Frågan är hur mycket.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Ja, han är pinsammare än någonsin. Rejält kass i allmänhet, tappar onödigt bort de flesta puckar. Fick chans att skjuta i ett "lindströmläge" och smällde upp den i krysset, men Lassi hade fri sikt, läste sönder highsticking och hade plocken i läge när skottet kom.

Sur efter det började hihgsticking veva klubba på lulespelare och åkte ut och åkte ut.

Kör sekten med den här fördettingen - som ska ha alla chanser - och sedan fyller på med föredettingen Fläskberget, och så kompletterar med supervärvningen swingpjatten med fart a la Fläskberget...då kan jag inte se hur de ska kunna undvika plats 13.

Trevligt!
Kommentera