Luleå HF

115475 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982596

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Damkronorna vann allmänhetens och alla utomståendes respekt och gubbarna i förbundet insåg att de måste ge sig. Risken för förbundet var att drevet skulle få sådan fart att de måste visa upp ekonomien och det skulle upptäckas att de öronmärkta pengar de erhållit från SHL för att täcka damers inkomstbortfall i stället slösats bort på äventyrsresor och gratismiddagar för ledningen.

Damkronorna har svarat att
a) Bra att de ger sig och att vi inte ska behöva förlora pengar på att vara med i landslaget
b) Men det räcker inte där. Det har under massor av år inte visat oss någon respekt alls och helt skitit i oss. Det finns alltså mer än bara pengarna som måste ändras.

Hockeyförbundet hoppas att allt ska lägga sig sedan de givit upp punkt a) och att drevet ska lägga sig så att de slipper ta itu med punkt b).

I Sexpressen hade nysström förklarat att "lös det här nu förbundet" och att han var trött på meningslösa diskussioner om vad som inte varit bra tidigare och ville att det skulle tystna.

Jaja. Vi vet alla att han är polare med Porkka och umgås socialt med denne. Och att han under alla år med konflikt i Porkkahärvan stod på Poskkas sida och tyckte att damerna skulle hålla tyst.

Nu dyker också korgbollsnollan som satte igång allt - SOK-bossen Reinebo upp och säger att "damerna kan återfå stödet från SOK på sikt" men tappade de eftersom SOK var besvikna på utvecklingen under fem år fram till OS.

He he. Utan att nämna att den utvecklingen - i klarspråk: avvecklingen - berodde på att nollan Reinebo villkorade allt SOK-stöd och krävde att Porkka skulle få ta över och förstöra Damkronorna. Vilket också skedde eftersom förbundets gubbar inte brydde sig nämnvärt och tyckte att Porkkas diktatur kunde bli "intressant" att följa.

När det gäller insatser och aktörer som ska hyllas kan vi dock lyfta fram SHL som återigen går in med 400 000 nu årligen på tre år för att stödja Damkronorna. Det är fint gjort och det inger respekt.

Men hur ska det här sluta?

Att Damkronorna snabbt och redan nu vunnit striden mot förbundet står klart och när det gäller pengarna har förbundet givit upp.

Vad händer nu med de övriga frågorna? Att de behandlats taskigt av gubbarna i förbundet som i massor av år? Och att de i förbundet - Östblom, Boustedt - som är ansvariga för att helt ha skitit i damerna fortfarande sitter kvar?

Det blir en svårare fråga. Jag gissar att alla utomstående nu "vänder blad" med uppfattningen att "damerna vann" och när drevet därmed lägger sig, kommer förbundet att köra vidare som tidigare. Dvs att de som dokumenterat visat att de skiter i damerna även i fortsättningen kommer att ansvara för damerna. Tyvärr.
Kommentera