Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982690

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Du är inte uppdaterad avseende sektens tolkning av rekordstort hockeyintresse?

Fanns det inte ett antal tomma stolar på O'Learys som följde matchen med stort intresse?

Hörde att lille Gustaf också var duktig vakt, bl a under andra perioden då Burkölen vann skotten med 6-16. Tydligen levererar han sådana matcher ibland, men väldigt sällan. Annars är hans normala nivå att kasta in någon puck vad jag förstått.

Men hans insats får ju bedömas med hänsyn till att han "vaktutbildats" av Apan till han var 19 år, varefter han drog vidare och fick riktig utbildning i andra klubbar under fem år, innan Apan köpte in honom.

Filip Gustafsson, som lämnade Apan redan som 15-åring, berättade ju att Apan inte hade någon som helst tränare för vakter under A-laget och när han skulle söka hockeygym frågade han på alla nivåer i Apklubben om han kunde få någon vaktträning, men de nekade.

Filip berättade ju att vaktutbildningen hos Apan bestod av instruktionen "Ta pucken!" förutom i A-laget där de inköpta vakterna hanterades vidare av vakttränare Holm, Tindra Holms farsa.

Så Filip drog till Luleå, blev yngste vakt i historien för Elitserien / SHL, draftades och lirar nu i Ottawas organisation tillsammans med Anders Nilsson och Marcus Högberg.

Medan lille Gustaf får vara blygden-alibi för Apan...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Några intressanta träningsmatcher idag.

Pungen-Oskars
Det påstås att Oskars möjligen kan ta några pinnar hemma, men är mer borta borta. Fast samtidigt tror jag att Pungen riskerar fortsätta det tapp de haft senaste åren - speciellt efter att ha varit så korkade att de skrivit treårskontrakt med CryBert som huvudtränare - så idag kanske vi får en fingervisning om vartåt det lutar för båda lagen.

Frölunda-Warulfven
Två lag som alla räknar med kommer att tillhöra toppen i år; Ulfven som vann SHL och Frölunda som vann SM och CHL. Var står de nu, i detta klassiska väst-derby?

Pölsan-Djurgårn
Pölsan ett lite osäkert kort, där jag själv tills vidare tror att de blir ett mittenlag medan andra räknar med att de kan slå sig in bland toppsex. Tidigare starka backsidan har försvagats rejält även om de tror mycket på f d Luleåbacken. Framåt får vi se vad som hänt med Rödin och hur giftiga alla högerbössor blir. Men Berguven har de tappat, vilket de inte tycks sörja över. Djurgårn förlorade ju många men har också tagit in lite starkt inklusive NHL-gurkan. Jag tror tills vidare att gårdarna blir ett topplag den här säsongen. Kanske får vi lite info var lagen står nu?

Apan
Ja, jag gissar väl att de efter att ha storkrossats av Luleå i torsdags samt spelats ut av Burkölen i fredags - även om de kunde tacka tre sargstudsar* som blev mål direkt - ska de väl åtminstone träna idag. Kanske TjockSteffe orkar vara med, sedan han fått vila en dag? Kanske Fläskberget eldar på aporna? kanske jocken tränar på is med samurajsvärd sedan han visats ut mot Luleå två ggr på 2.05 sedan han vevat med klubban men inte träffat ansiktet på någon Luleåspelare?

*det här med att samtliga tre mål för Apan under en och samma match gjordes sedan pucken studsat mot sargen och därefter tagit oväntad bana, riktning och fart för att direkt klappas in får en ju att undra...

Kan det vara så att detta landets mest utpräglade fuskarklubb hittat på något nytt mygel?

Jag kommer ju ihåg när de kom upp i Elitserien - med 95% köpespelare - och omedelbart hittade på allt möjligt; t ex att när de gick till anfall hoppade en spelare långt bak in i båset samtidigt som en längst bort i båset hoppade in och plötsligt hade 1/5 apspelare placerats 20 meter längre upp på isen och myglat sig till friläge. Och så har det fortsatt, med filmningar, pååkningar av vakter, highstickings, "benen försvinner" och det ena med det andra.

Med detta som bakgrund måste man fråga sig om denna "tur" med sargstudsar verkligen kan beror bara på "tur" eller om det finns någon annan förklaring.

Min misstanke är att, även om Näsan köpte vilt under tre år, har den ekonomiska kollapsen med bortåt trettio miljoner försvunna delvis berott på att de utrustat sargen i Aparenan med tusentals små mojänger och manicker som de kan styra digitalt med en fjärrkontroll som mummelklockare ansvarar för. Jag menar - NÅGON förklaring måste det ju finnas till att de inte tog chansen att sparka honom i våras, när kontraktet gick ut.

Med all sannolikhet måste det förstås vara så att mummelklockare i lönndom utbildats att ansvara för Apans "kreativa" sargmygel. Och i Apans egen sektmatchrapport är det naturligtvis mummelklockare - nyligen utsedd till mest råttliknande apa i hela schtaan - som noterats för de tre målen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: När du säger det. Såg att personal rättade till stolarna så att de lättare kunde se TV:n.
Kommentera