Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982881

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
kulltorp:

Att det är lite tjafs mellan fans är bara kul, det bygger lite intresse speciellt mot rivalerna och piskar upp intresset i regionen och för derbyn.

Att ni i Timrå kallar oss modo supportrar för modolider och anspelar på något annat är inget jag bryr mig om så mycket om, detta faller under kategorin sund hets mellan supportrar, detta är lite liknande när man här refererar till SAIK som "apan". Dvs inget som jag tycker är speciellt över gränsen iaf, men andra kanske tycker annorlunda, att snack om modolider och apan är över gränsen.

Det som sker på SAIK sidan med referenser till pedofili, nazism och andra grova sexuella anspelningar osv är inget jag tycker passar på ett hockeyforum och något som alla borde ta rejält avstånd från.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Mycket imponerad och tacksam för din, som alltid, kloka bedömning, Rytter! Och att du bemöter kverulanta påhopp genom att sätta sakerna i sitt sammanhang. Snyggt! Och tack till Zappaholic också!

"Smutskastning, påhopp och hat"?

Det kan den påstå, som inte har koll på läget eller som bara är ute efter att själva få gödsla med skit.

Visst skrivs det på hockeysnackets sidor för enskilda klubbar även om andra klubbar och visst skrivs det här på Luleås sida om andra klubbar också, även om det är få klubbar som det finns anledning att kommentera så mycket som när det gäller Apan.

Det finns olika skäl till det. Bland annat finns det vare sig tid eller intresse att konsekvent bevaka alla klubbar och inte oväntat blir det då i första hand den för närvarande enda klubben i Norrland förutom vi själva som spelar i Elitserien SHL (om man undantar de eviga Pölsan, med hänvisning till att Gästrikland sedan länge propagerat för att de bör vara en del av Svealand i stället för av Norrland). Speciellt eftersom Apan ligger bara 11 mil från Luleå Hockey.

Den lokala och derbyliknande närheten kan dock uttryckas på olika sociala sätt. Jag vill påstå att under så många år har inställningen till Apan från Luleå Hockey-håll varit översvallande positiv, ja rent av hyllande och supporterande. Personligen skrev jag en hel del om Apan medan de befann sig i Allsvenskan och varenda ord var positivt och uppskattande. Och det fortsatte jag med i flera år sedan de avancerat till Elitserie igen.

Bara hyllningar. Bara uppskattningar. Från min sida, och även från många andra Luleå-supportrar.

Men det finns en gräns för allt.

När Apan kommit upp till Elitserien visade det sig snabbt att "kärleken var obesvarad" från Apans ledning och därefter från många av Apans supportrar. Och inte bara det. Det blev snabbt allt mer tydligt att Apan hade en särskild agenda som syftade till att svärta ned inte bara Luleå Hockeys lag utan också våra tränare och våra ledare och inte minst våra supportrar. Denna "kampanj" blev till slut så elakt formulerad att den kom att gälla Luleå och allt i Norrbotten med Luleåanknytning.

Den mest framträdande figuren för detta Luleåhat var en korrupt brännvinsjournalist med mycket stark anknytning till Apan och till ledande personer inom Apan, som använde sig av denne köpte skribent för att sprida rykten som de ville ha ut men inte själva stå för. Och han ljög obehindrat och hänvisade till "anonyma källor" som han genom "journalistiskt arbete" spårat upp och förklarade som vore han en rättvisans apostel och en förkämpe för den grundlagsskyddade tryckfriheten att han minsann "aldrig skulle avslöja sina källor".

Ljug, ljug och ljug planterade han i lokalbladen och eftersom media i allmänhet genomgått en tragisk förändring där Riktiga Journalister försvunnit och ersatts av prao-rookies som inte kunde skriva, kopierade de friskt de elaka påhoppen som spreds i tidningar över landet. Allt syftande till att svärta ned Luleå, och apledarna eldade gärna på den "nyttige idioten" och gav påhoppen sitt tysta medgivande alternativt underförstådda stöd av typen "ingen rök utan eld".

Visst kan man vända andra kinden till. En gång. Två gånger. Sju gånger. Sjuttio gånger sju gånger.

Men när det ljugs om klubben i ens hjärta 491 gånger är det dags att sätta stopp.

Det har vi gjort.

Och skriver om Apan men - vill jag påpeka - skriver sanningar och fakta och det räcker otroligt långt för att vederlägga den självhyllande, hybrisdrypande bild som Apan vill förmedla om sig själv.

Mycket är alltså rena sanningar, fakta som inte kan ifrågasättas, även om det irriterar apsupportrar. Men dessutom presenteras omdömen om apans spelare, tränare och lag som kan uppfattas som "tyckande" och inte fakta. Men det här är hockey och om hockey måste man få "tycka" dvs leverera omdömen baserade på den kompetens man har. Och. I stort sett alla omdömen vi levererar är sådana som delas av de riktiga hockeysupportrar som skriver på Apans supportersida, Apkraft. Det är vad de skriver om sitt eget lag, men när vi skriver detsamma här karakteriseras det av mindre insatta och av aptroll som "Smutskastning, påhopp och hat"? Det är påståenden som säger ingenting alls om oss och om det vi skriver - men som säger väldigt mycket om de, som gör sådana påståenden...

Kombinerar vi detta med att glädjas när det går illa för Apan, skrattar vi ut Apan och kompletterar faktaleveransen med att ge dem lite nålstick här och där?

Javisst.

Men det är inte dominerande och inte alls över den gräns man dock måste beakta.

Den gräns som tvenne troll i Apboken aldrig förstått utan utnämnt till poesi...
Kommentera