Luleå HF

115743 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1983069

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har skitit på mig.
Tack och hej - leverpastej!

(Inlägget lätt modifierat av moderator)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Europamästerskapet, Champions Hockey League.

Match ikväll 18.00 i Delfinen

Luleå Hockey - Augsburger Panther

Preliminärt tror jag att Luleå ska klara av detta. Under alla år i Europamästerskapet har vi bara förlorat matcher - ibland - mot Frölunda, JYP och Jokerit men i stort sett vunnit allt annat. Två gånger har vi gått hela vägen och vunnit mästerskapet och i stort sett alla andra gånger vi deltagit har vi nästan nått ända fram men förlorat mot blivande vinnaren och då vanligen på straffar eller i sudden death. Luleå har också rekord för antal vunna matcher i rad i turneringen.

Under Rönkenhockeyn var vi nästan oslagbara i Europa och Bulanhockeyn innehåller som bekant mycket av Rönken, även om lagen främst i Sverige men även utomlands vant sig vid den nya hockeyn där alla spelare förväntas kämpa varje byte.

Så. Visst borde vi slå pantrarna från Augsburg?

Men jINXETs makt är stor och imponerande och Murphy's lag har obevekligen drabbat oss så många gånger sedan vi lärde känna Pölsan i början av nittiotalet.

Vad ÄR Augsburg?

I princip 40% kanadicker och 60% tyskar och dessutom med en backlinje där de räknar in hela fyra backar på runt hundra pannor...

Känns rätt troligt att de kommer att spela hårt och fysiskt med lite faiblesse på att gå direkt mot mål. Ungefär som Apan alltså, fast precis tvärtom.

Från tidigare matcher mot tyska lag - och det gäller speciellt kanadickerna i de tyska lagen - har vi vant oss vid att de börjar säsongen ganska sent, efter att ha hoppat över en del av sommarträningen för att prioritera att äta och slappa, och sedan "spelar de sig i form" under säsongen.

Det innebär att de kan vara lite segare nu, men med all sannolikhet kommer de att kompensera det genom att spela ännu hårdare och det kanske t o m blir brutalt.

Huvva!

Våra bästa möjligheter borde nog bestå i
a) Våra målvakter är samspelta med uteföärsvaret och svåra att passera
b) Hela vårt lag bidrar till försvaret och det är svårt för vilket lag som helst att få till målchanser mot Luleå
c) Våra snabba forwards bör ha goda möjligheter att åka cirklar runt de tyska kolosserna, förutsatt vi undviker att fångas in av monstertacklingar.

Fem timmar till nedsläpp.

NU BÖRJAR HOCKEYLIVET PÅ RIKTIGT!
Kommentera