Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984343

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeytorsdag med två intressanta matcher.

Luleå Hockeys stenhårda damer möter i den ryska turneringen ryska ligasexan Gorny. Luleå har gjort väldigt fint ifrån sig under försäsongen efter fjolårets säsong då vi tog allt - serien för fjärde året i rad, SM för tredje gången av fyra och som juvelen i kronan dessutom vinst mot nordamerikanska damettan i "världsmästerskapet för damer"

I den nu pågående turneringen i Ryssland vann Luleå i förrgår mot ryska ligatvåan från Sankt Petersburg med 6-0 och framåt helgen kommer vi att möta ryska ligaettan.

Tänkl om Luleå Hockeys damer fått spela OS. Hur högt hade man placerat sig? Vi har ju bl a mött Japan några gånger och vunnit komfortabelt men skulle Luleå kunnat slå Finland, Kanada, USA och alltså utmana om medaljerna? Jag utesluter inte det för vårt och världens genom tiderna bästa klubblag i damhockey.

Men resan kan snart vara över och dessa enorma framgångar ett minne blott.

Våra trotjänare Rebecca Stenberg, Melinda Olsson och Maria Omberg har avslutat sina karriärer, mätta på framgångar och något år tidigare slutade också vår och landets bästa back sedan hon behandlats sjukt illa av Porkka och förbundet. Vidare har vi att Nathalie Ferno lagt ned karriären pga upprepade hjärnskakningar och dessutom har Chiho Osawa skadats och blir borta hela hösten. Och som lök på isen tycks det finnas risk att Fredrik Glader får uppdrag inom herrhockeyn t ex som GM för MooDoo. Detta ska ses i perspektiv av att allt drag inom damishockey som Luleå fått igång har inneburtit att allt fler damhockeyklubbar fått bättre stöd och nu storsatsar.

Allt detta innebär att vi får vara tacksamma för den härliga saga som Luleå Hockeys damer givit oss men samtidigt vara förberedda på att nu kommer det att bli tyngre.

Den andra matchen går av stapeln i Bern där herr-Apan spelar nästa gruppmatch i CHL. De höll ju på att torska hemma mot Bern för en vecka sedan men hade flytet att en kvittering ramlade in i slutminuterna och sedan flytvann man straffläggningen. Kan man upprepa det, när man nu spelar i den arena som senaste 18 åren haft högt publiksiffror i hela Europa inklusive KHL år efter år, samt har gällande CHL-rekordet i publik? Blir lite överraskande för Apan, som har strategien att hemma spela i CHL inför en av tomma stolar fullsatt arena, speciellt eftersom Apan förklarat att bortalagen är från blåbärsnationer i Kalle Anka-turneringar.

Men efter den fantastiska framgången senast, då Apan bara torskade med ett mål mot superlaget Grenoble, kan ju Apan slå till även ikväll.

Om de nu inte knäckts av att aprunkaren Sanny offentliggjort sin bedömning och den hemskt mycket hemskande framtid som Apan kan tänka sig. Även om Sanny råkade feltyrcka och skrev 5 år, i stället för 1 år som det rätteligen ska vara.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo de är verkligen ett fantastiskt lag man köpt ihop! Tänk om ert herrlag hade haft samma vinnare mentalitet som era damer! Men vem vet kanske de smittar av sig och ni får ett Glud till herrarna den här gången! Men då kanske de krävs en plan B så ni inte blir sönder lästa som sist mot Frölunda.
Kommentera