Luleå HF

115462 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984543

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Apan vinner på straffar och tar återigen 2/3 poäng av Bern. Kärpät har samtidigt spöat Grenoble - apdödarna - med 2-6 i Frankrike.

Varpå vi har tabellställningen efter hälften av matcherna

1. Kärpät 7p
2. Apan 4p +1
3. Bern 4p -1
4. Grenoble 3p

Vi räknar väl med att Grenoble har lekt rommen av sig och att Kärpät tar sig till slutspel. I så fall har Apan chans att ta den andra slutspelsplatsen gentemot Bern men vilka motståndare har de kvar?

APAN
Grenoble-Apan
Apan-Kärpät
Kärpät-Apan

BERN
Bern-Kärpät
Bern-Grenoble
Grenoble-Bern

Visst kan Apan ta 3p av Grenoble, men sedan har de dubbelmöte med Kärpät och där blir de inte lätt att ta poäng, nu när Puljujärvi tycks bli allt varmare i kläderna och Pesonen fyller på och sätter mål.

Bern har först Kärpät hemma, som de faktiskt tog 2p av borta, men sedan Grenoble x2 vilket ser enklare ut än Apans avslutning.

Nå, matchen. Kommentatorn och bisittare Ekman hävdade hela tiden att det var en bra hockeymatch med positiv, offensiv hockey.

Jag såg en annan match. En match med forwards som inte hängde med i försvaret med följd att linorna fick kontra mot få spelare, ofta bara backarna, och kunde därför initiera farligheter ofta; mest Bern, mindre Apan.

Visst, det var bättre hockey än pojkhockey där alla spelare finns där pucken är, men det var amatörmässigt på så sätt att lagen inte upprätthöll något avancerat försvarsspel utan använde det vi kallar tuta-och-kör och inte så imponerande att höra kommentatorer bara hurra i stället för att påpeka bristerna.

Och i vår grupp skärpte sig äntligen Liberec och krossade på hemmais Belfast med 6-1 vilket ger oss
Augsburg 4p
Luleå 4p
Belfast 4p
Liberec 3p
Jämnt värre. Men då återstår den tidiga gruppfinalen Augsburg-Luleå i morgon! Då jävlars!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilka fruktansvärda kommentatorsinsatser. Dusan visar att han skiter i hockey och dicken gör sig själv till ett rejält åtlöje, vilken bombning!!

Jag tror nästan dicken gjorde det sämre än bäckis klassiska bombning i lilla sportspegeln 😂

Av matchkommentarorerna gel jag Nisse godkänt men den andre jeppen var så usel så jag höll på att dra på TV:n en smäll.
Kommentera