Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984568

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: gick ju bra i går kväll! 2 poäng får vi va nöjd med, såg bara sista perioden och nu borde vi kunna gå vidare i gruppen, kul med tävlings matcher även om de är försäsong
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SVTs satsning på CHL:s gruppspel:

• Djurgården 3 matcher
• Warulfven 3 matcher
• Apan 3 matcher
• Frölunda 2 matcher
• Luleå 1 match

OK. Jag har ju hyllat SVT för att man tidigare till skillnad från andra aktörer valt att gå in och satsa på att sända CHL och blivit ett viktigt stöd.

MEN VAD FAN ÄR DETTA? Storsatsning på Djurgårn, Ulfven och Apan medan Europamästerskapets mest framgångsrika lag får visas i färre matcher - och Europamästerskapets näst mest framgångsrika lag Luleå Hockey får en ynka match!

Mest framgångsrika syftar inte bara till Sverige utan till hela Europa!

Fy fan. T o m att man väljer en match i Aparenan som kommer att vara fullsatt av tomma stolar, men inte orkar med mer än en Luleåmatch, trots att Luleå har störst publik, störst del av hallen besatt och bäst hockeystämning.

Ska man se det positivt kan man förstås se det så att Viasug sett till att de får rättigheterna själva till de bästa och viktigaste matcherna och därför valt ensamrätt för sådana för Luleå och Frölunda, men illa är det.

Nu när jag änk-ligen haft tid kolla upp det där får jag förstås ta skeden i vacker, femfingrad hand och har nu skrivit på för ett Viasugabonnemang.

Så ikväll ska jag se Augsburg-Luleå Hockey. Tammefan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, starkt att ta 2 x 2 poäng av Bern som definitivt är ett svårt lag att möta.

Under första perioden var Bern bättre, men Apan hängde hyggligt med och visade upp ett betydligt bättre spel än man tidigare gjort. I fortsättningen var det speciellt under andra perioden ännu bättre Bern, men Apan fick in mål med flyt och energi.

Tycker att lille Gustaf i målet var hygglig ofta, men dessutom har han emellanåt insatser som är synnerligen usla och med sådana då och då i matcherna riskerar han kasta in puckar varje match.

Backarna var riktigt bra under första perioden och lirade precis på det sätt som Apan hoppats; sedan var de sämre period två och sisådär period tre.

Linorna...sedan länge tycker jag att highsticking och möller drar ned linor som av olika anledningar inte alls fungerar. Så också igår. Det har länge inte spelat någon roll vilka de än spelar med, det blir bara skit och det blir än mer tydligt i PP när de båda sätts ihop.

Igår var det de andra linorna som imponerade och även om jag ofta varit sur på wingerlig för hans många provocerade highstickings (han la in en i går också, utan att bli utvisad och Bernlaget och publiken var skitförbannade) är han ändå en dynamo som får igång ett starkt spel om han får hyggliga medspelare i linan.

Den här sektmentaliteten att highsticking och möller ska ha alla fördelar och chanser är obegriplig efter det intetsägande spel de producerar. Svårt att förstå att wingerli och de andra så länge accepterat detta feltänk.

Jag hoppas förstås att Apan ska fortsätta hårdsatsa på highsticking-möller men lyckas de tänka om finns det möjlighet att Apan denna säsong kan gå rejält bättre än med dessa blysänken, kanske t o m utmana om plats bland topp sex i SHL.
Kommentera