Luleå HF

92114 inlägg · 864 ämnen

Inlägg #1985133

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollade in resultaten i TV-pucken, där åtta lag nu är klara för kvartsfinal medan 16 lag är utslagna.

KVART 4 Norrbotten - Östergötland
och vinnaren möter i semi vinnaren i
KVART 3 Gästrikland - Sörmland

och vinnaren av de fyra möter i final vinnaren av följande fyra:

KVART 2 Småland - Dalarna
och vinnaren möter i semi vinnaren i
KVART 1 Ångermanland - Stockholm Nord

Hmm. Överraskande att se att Göteborg, Skåne och Stockholm Syd - lag som vill slåss om segern i TV-pucken - redan är ute.

Men, frågar kanske någon, var har vi världens mäktigaste plantskola, var har vi Västerbotten och pojkarna från Blygden?

Ja, de är redan utslagna. Känns som att löftet att Apan ska fylla på med strålande spelare framöver är lite överdrivet? Men lugn nu, efter TV-pucken är det dags för Hockeygymmet och där kommer Apan att fylla på med talanger som de lurat ill Apan från alla håll och kanter, för att sedan presentera som rena egna produkter från blygden. Visserligen har Burkölen och Luleå nu stängt stöldvågen som Aplasse J startade, men numera lurar ju Apan hit talanger från södra Sverige och Norge - alla från blygden!
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedräkning mot SHL.

När hockeyn tar slut på våren känns det som en oändlig tid innan livet för oss som älskar hockey tar fart igen. Men det gör det, ändå. Redan dagarna efter att vi åkt ut med Frölunda i semi presenterade Skuggan och Bulan vår nya trupp och sedan dess har man bara väntat på att det ska börja.

Och börjat har det. Först några försäsongsmatcher med hyggliga resultat.

Och sedan CHLs gruppspel, som började tufft med hemmaförlust men därefter har laget tagit sig samman rejält och nyss, under bortaturnén lyckats vinna våra matcher trots att vi saknat SJU (!) spelare. Det imponerar! Och av allt att döma kommer vi att lyckas ta oss till slutspel om Europamästerskapet som ett av sextonlag, med god chans att göra det som gruppetta.

Och nu är det dags för SHL igen!

På lördag blir det full första omgång och för vår del är det Läjkers som väntar, en klubb som i våras spelade ut från slutspelet i kvartsfinal, trots att de var regerande svenska mästare.

Efter sortin har Läjkers ändrat om i laget rejält och bedöms av de s k förståsigpåarna som ett starkt lag som kan gå hur långt som helst i år. Dessutom har de kvar Brendan Shinimin, som skämde ut sig rejält mot oss i kvarten, genom upprepade filmningar. Han är en skicklig spelare, men att filma är något vi inte vill se i hockey och jag hade trott att Läjkers skulle släppa honom av den anledningen, men de skrev ett nytt tvåårigt avtal med filmar-Shinimin. Oväntat.

Nå, det blir en intressant start och spännande att se var vi står. Nu är det bara att räkna ned dagarna, just nu ungefär 5,5 dag till nedsläpp i Delfinen. Eller räknat i timmar, 130 timmar. Eller räknat i sekunder....

SNART STARTAR DET!
+2
Kommentera