Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985419

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NDR: Jo, så är det visserligen, även om jag personligen kan tycka att Apan har haft en strategi ett överbetala primadonnor som åsamkat dem en ekonomisk härdsmälta med nästan 30 miljoner i förlust senaste tre åren.

Och när det gäller OS-linan var deras lön "250 00 eller mer i månaden" vilket teoretiskt kan innebära hur mycket som helst. Så runt 250 000 är med all säkerhet en underskattning. Jag skulle själv gissa att det åtminstone betyder >>300 000 till att börja med, men var de exakt ligger vore intressant att veta.

Vad ska man tänka om t ex Eriks för Luleå och highsticking för Apan?

Låt oss anta att de tjänar lika mycket, inte orimligt att tro.

Erik lirar synnerligen mycket varje match och når emellanåt som i slutspelet i våras nästan 30 min speltid på tre perioder. Och gör väldigt sällan några misstag utan tillhör regelbundet de som bidrar allra mest under de byten han spelar.

Highsticking...märks inte alls de flesta byten han är inne på och de gånger han får puck är det tämligen vanligt att han kastar bort den genom meningslösa pass som motståndaren tar hand om eller skott från dåliga lägen - långt ute vid sarg - som han antingen placerar i magen på vakten eller vakten har full uppsikt på och därmed inte släpper in. Det händer förvisso att highsticking målar, eller får passpinne mest beroende av att han får vara inne på alla PP och andra bra chanser för Apan - han i princip har den rättigheten att "han och möller ska få alla bra chanser".

Detta sistnämnda, att den havererade OS-linan som är sönderläst i serien, ska in på alla bra chanser får som konsekvens att andra apspelare INTE får detsamma. Och därmed kan highsticking SKADA laget mer än han tillför.

Så var det senast i OS när han, möller och deras tredje apkompis ett halvår innan OS blev uttagna på förhand som förstalina eftersom de "skulle ösa in mål".

Men i OS var de skamligt meningslösa och länge satsades det ändå på dem, men till slut fick man ändra på det eftersom de bara meningslöst höll på att drattla puck och skjuta meningslösa skott.

Den där "OS-linan" som skulle bära laget lyckades sammanlagt i gruppspel och slutspel göra ett enda mål! Och det var när Linus Omark i slutet av en match - då motståndarna tagut vakt för att kvittera - slängde sig på isen och med den utsträckta klubban nådde en puck som han vispade fram till Oskar Möller som helt frispelad bara hade att lägga in pucken i den tomma kassen.

Så det är min uppfattning om dessa spelare med topplöner.

I vilket fall: låt oss hoppas på att lönerna blir offentliga snart. Det är rent pinsamt att hymla om den saken och det känns som att allt fler är med på tanken så det blir nog så snart.
Kommentera