Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985551

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sexpressen publicerar lite sammanställningar över klubbarnas ekonomi.

I den övre figuren redovisas de intäkter man har och i den nedre s k eget kapital.

Det sistnämnda är intressant. Det kan ju väsentligen bestå av att man har sådana summor på banken eller att man äger något som uppskattas till det värdet, eller en kombination.

När det gäller Apan påstod ju apsektens styrelse för några år sedan att de var ekonomiskt ansvariga för att ha lyft upp Apan till att vara rikast i SHL och sektens styrelsemedlemmar tycktes värda det alternativa Nobelpriset i ekonomi, om man förstod sektens påståenden korrekt.

Senaste tre åren har Apan slarvat bort trettio miljoner och då syns inte sektstyrelsen utan då släpper de fram den maligne ApPea som förklarar att det är befolkningen i Schtan som är skyldiga, eftersom de inte går på Apans hemmamatcher.

Medan vi övriga vet att den igen-kliga och dominerande förklaringen är att sektens överstepräster som sportchef utnämnde en Näsa som under tio år innan dess pysslat med att köpa och sälja och inget mer. Vilket han gjorde hos Apan också, naturligtvis, och ställde till med en sjujävla köpfest under tre år. Men eftersom han var helt inkompetent köpte han bara in penningjägande föredettingar i form av bekväma primadonnor så sportsligt gick det förstås åt helvitte också. Trots att Näsan dyrt och heligt lovat "Apan ska fortsätta att dominera SHL!".

Och det övergripande ansvaret för denna ekonomiska Ebberöds bank vilar tungt på sektens överstepräster, som dock, som vanligt, gömmer sig när det ska utkrävas ansvar och skyller på befolkningen i Schtan.

Men som synes ligger Apan högt vad det gäller eget kapital, fortfarande på 45 miljoner.

Samtidigt som det är väl känt att de redan förra året var tvungna att ta dyra checkkrediter i bankerna för att betala löner till primadonnor och övriga anställda. Kassan var tom på pengar alltså. Och i år har de jävligt svårt att konkurrera, kan bara handla in från andrasorteringen där ingen annan SHL-klubb konkurrerar.

Hur går det ihop?

Ja, de ända pengar de förfogar över är de 45-50 miljoner som droppar in från SeMer och eftersom vi häromdagen tack vare Mädhåken kunde konstatera att spelarna i nuvarande trupp - innan de handlade in busen Pontus - kostar >50 miljoner.

Återigen: hur går det ihop?

Svar: Det går inte ihop.

Apans så kallade egna kapital består inte av några pengar alls utan av andra "tillgångar". T ex har ApPea fått fnatt, tagit bort ståplatser och publikplatser, och inrett en lyxrestaurang där han ska stajla loss, hade han tänkt, och "marknaden" ska fylla restaurangen för att äta och dricka gott och leverera inkomster till Apan var det tänkt.

Men den har ju inga kunder. Inte om man räknar bort Gurra och Berra, som emellanåt släntrar in i kläder de inte bytt ens nattetid senaste tre månaderna, och frågar "Vad kost billigaste fulölen?"

Detta klientel har inget intresse av att äta, inte ens när ApPea ordnat lyxmeny till fantasipriser då han bjuder ut läckerheter som

• CryBert Big Burger; en anrättning som verkligen ger associationer av CryBert eftersom den ser så ihopsjunken och sorglig ut att den erinrar om CryBert uppsyn då han hotar med gruvarbetarna, ackompanjerad av sin bastukamrat Swikegård som ropar "Det är så sköööööönt med män som visar känslor!" - vilket får vän av ordning att undra vilka känslor dessa herrar visar varandra i saunan för att ha det skönt.

• Pomme surprise, för att locka eventuella utrikiska gäster, som vid beställning serveras en vanlig palt där enda överraskningen är att när de skurit av lock för att konstruera smörbrunn finner de, när de ska lyfta ut köttet, att där finns i stället surströmmingsfileer.

Nåja. Det här lyxbygget är alltså ett monumentalt fiasko men ApPea uppskattar värdet av lokalerna till vad de varit värda, belägna på Stureplan i Stockholm. En liten bokföringsmässig fint, som innebär att Apan tycks vara rik, när sanningen är att Apan är black. Skulle Apan försöka sälja ApPeas skrytbygge skulle de inte hitta en enda köpare förstås, inte till det värde som ApPea påstår att "Gludkrogen" har och för övrigt finns det inga intressenter som är beredda att ens för småpengar ta över ett schabrak vars enda kundkrets för att inte säga klientel är Gurra och Berra ropande efter fulöl, samt sektstyrelsen och ApPea som äter all mat gratis och påstår att det är arbetsluncher och arbetsmiddagar.

Sanningen är den att Apan är konkursfärdig och det förklarar väl varför de som ny överstepråst för sekten och styrelseordförande utsett en nisse som, förutom att han har en osedvanligt ful näsa vilket är ett krav för en post i Apan, är blygdens överlägset mest erfarne konkursförvaltare. Googla hans namn och ni ska finna att det som kommer upp är den ena konkursförvaltningen efter den andra; men hcokey kan han förstås inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer tar ledningen mot DaMooDoo genom att vår finländska världsstjärna Michelle Karvinen sätter 1-0.

Underbart att se, skulle jag vilja skriva eftersom SeMer - som påståtts sända alla SDHL-matcher eller hur det nu var - sänder samtliga premiärmatcher i SDHL. UTOM premiärmatchen för världsmästarna Luleå Hockey. Bläh!
Kommentera