Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985586

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, då var det dags att kolla in hur många meloner SHL-klubbarna pyntar i löner, och vad de får för det.

Den största delen av denna pott är förstås löner till spelare, men här ingår också övriga lönekostnader.

Intressant att se att Warulfven och Pölsan betalar mest, vilket i Ulfvens fall också ger önskad utdelning, medan det pölserliga utfallet är liiite mer tveksamt.

Apan satsar alltså ungefär lika mycket som Luleå och lite längre ned i detta Forum finner ni också omsättningen och intäkterna för Luleå och Apan.

Som synes lägger Apan en jättestor andel av sina pengar på spelarlöner, vilket alltså inte ser ut att betala sig i tabellen. Och så fortsätter man även i år - då man tömt börsen genom att överbetala ex-apor som misslyckats i andra klubbar. Och så betalar man ju löner för spelare som lirar för andra klubbar, senast Edwin Hedberg.

Ja, det är förstås en strategi, när man har värdegrunnnnnnnnnd.

Men i Aparenan just nu har Luleå Hockey precis satt 1-4 med fyra minuter kvar av tredje perioden. Trots Apans "skottseger" 25-8 i första och andra perioden, därtill "snyggt" hjälpt av zebror från sekten... Det är tydligt att apjunisarna följer ApAlagets aaaaanor att avlossa massor av skott utan framtid, medan Luleås A-juniorer förljer Luleå Hockeys anor och har landets bästa målvakt för åldern, i detta fall Jesper Wallstedt , med spaden.

Man Apan är säkert på G och Tommy Dalton lyckas säkert förklara för highsticking att det INTE är OK att segla omkring och tro att man är fiiiiinare än alla andra. Se bara vad man skriver på apsupportrarnas Forum sedan man bevistat dagens träning: "Märkte också hur tjurig Lindström var på Samuelsson. Inte många tillrättavisningar som föll herr J på läppen precis."

Det verkar råda harmoni och ordning och reda hos Apan; såväl vad det gäller ekonomien som i laget....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Helt sjukt vad kasst pölsan lyckats per krona.

Alltid skönt att vinna över skithålslaget. Ska bli jävulskt skönt när dom åker ut från shl så man slipper skiten.
Samuelsson får passa sig så inte jocke klappar han över tandraden med klubban pga "tjurighet" (aka "vinnarskalle" i schtaan)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi världsmästarna från Luleå som vann premiärmatchen i SDHL mot DaMooDoo med 3-0!
Kommentera