Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985680


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Gubbarna i förbundet.

Ja, fy fan. Man är så j-a trött på att höra Boustedt, i spetsen för gubbarna, uppföra sig så infernaliskt illa och gubben tycks vara helt i olag med tiden.

Nu kommer han alltså med att "Vi tycker att vi haft en fin dialog med SICO och vi har gått med på de flesta kraven".

När sanningen är den att det enda gubbstruttarna gått med på är att en grupp från SICO/DamKronorna får träffa en grupp av gubbstruttar emellanåt för att diskutera.

Som alla förstår till intet förpliktigande, gubbstruttarna har inte givit upp ett j-a dugg.

Men förlåt, jag missade ju en ytterligare sak. Förbundsgubbstruttarna lovar bonus för Damkronornas spelare om de vinner OS- eller VM-glud, -silver eller -brons.

En möjlighet som de inte kommer att få på -t många år som följd av att OS-Reinebo och SIF-Boustedt släppte loss en spritt språngade Porkka att under fem år helt krossa Damkronorna.

Och nu säger Boustedt "Oj, jag är överraskad att SICO inte skrev på!"

Trots att gubbstruttarna fortsatt helt skiter i de två viktigaste kraven från SICO:
1. Spelarna får inte förlora pengar när de åker på träning/match med Damkronorna.
2. SIF måste teckna en försäkring som täcker de ekonomiska förlusterna om spelare skadas vid uppdrag för Damkronorna.

J-a gubbstruttar. Undrar om det inte är politiskt dags att lyfta detta till en högre nivå? Såvitt jag förstår skulle väl åtminstone Riksidrottsförbundet kunna ha mandat att gripa in. Och på något sätt skulle regeringen nog också kunna agera.

Visst finns det värre gubbstruttar. T ex inom andra idrotter typ brottningsförbundet som vid ett VM för några år sedan kom på att de skulle utse "VM:s vackraste kvinna" och liknande.

Men gubbstrutten Boustedt ligger inte så långt efter när han förklarar att han inte lyssnar utan skiter i alla rättmätiga krav med motiveringen "det ska vara en ära att bli uttagen till landslaget".

Jo, och sen då?

Mycket talande att Erika Grahm - stark företrädare för damkronespelarna - nu säger att t o m Richard Fagerlund skulle ha varit en starkare företrädare för rättvisa villkor.

Jag har ju träffat Richard och snackat hockey med honom och gillade honom skarpt. Och han var bland de mest orädda makthavare man varit med om. Alltid beredd att uttala sig och alltid på ett sätt som gav rubriker.

Typ, en i publiken skadas efter att ha träffats av en puck som råkat skjutas upp på läktare, varpå en journalist ringer upp Richard för kommentar.

Richard: Det var en tjej, gissar jag?
Journalisten: Ja, det stämmer.
Richard: Typiskt. Det beror på att de inte håller ögon på spelet utan har gått på hockey för att spana in killar i publiken.
Kommentera