Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986073

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att elitserien SHL nu är i gång och en härlig start för oss. Nu vet vi ju alla att det brukar ta en 10-15 matcher och att lagen mött de övriga en gång innan man hyggligt väl kan bedöma hur det kommer att gå under säsongen: Efter det vet man, och bara något enstaka lag kan förändras under serien genom att antingen skärpa sig och avancera uppåt alternativt tappa och falla.

Men visst fick vi några överraskningar tidigt. Har visserligen inte sett de flesta matcherna, men resultaten finns ju.

Att Rögle skulle slå HV var inte helt oväntat, men krossen genom 4-0 i första perioden var synnerligen imponerande. Har räknat med att Rögle har goda chanser att slå sig in bland topp sex i år och det här tycks bekräfta den tron. Medan HV alltså överraskar negativt.

Pölsans 2-5 på Frölunda borta imponerar och överraskar likaså. Alla förståsigpåare har ju förklarat att "visst var Fröunda bäst i fjol men i år blir de ännu starkare". Det vete fan om det stämmer? Frölunda inledde med två hemmatorskar i CHL och nu inleder de med hemmatorsk i SHL. Har något gått fel i Göteborg eller behöver de skaka av sig depressionen av sparkbollens misslyckade säsong innan de varvar upp? Pölsan är kanske det lag som är svårast att värdera innan säsong. Har en del mycket bra, har också en del sämre, och det känns som att laget kan bli alltifrån ett näst intill topplag till ett lag bara lite ovan strecken. Men den här imponerande starten tyder ju på det först nämnda.

Warulfvens förlust mot Öret var väl inte helt oväntad - visst brukar Öret ta oväntat bra med pinnar borta mot Ulfven. Men så målrikt var förvånande och utan att ha sett något måste man undra om ex-Apan Markussvenssons 72% räddningar duger...

Trottoarkantens 5-2 mot Malmö... det påstås ju att Trottoarkanten blir starka i år och inte alls riskerar hamna under strecken. Hmm, vi får se. Trottoarkanten brukar ju nästan som regel inleda SHL-säsonger starkt men lika regelmässigt tappar de så småningom och dalar. Jag skulle nog gissa på en plats mellan strecken till slut. Malmö är också lite svårtippade. Tills vidare tror jag på in mittenplats typ men vi får se.

Pungen får stryk av Djurgårn vilket känns helt väntat. Tror att Pungen snabbt etablerar sig bland strecken och sedan blir kvar där säsongen igenom; får snarast slita för att inte riskera någon av kvalplatserna, och slita är inte precis vad Pungen brukar orka med. Frågan är hur de ska fixa att betala av tre års kontrakt med CryBert när och om de redan i höst beslutar sig för en typisk Pungåtgärd; att sparka tränaren?

Att Luleå inleder med att vinna hemma mot Läjkers var inte helt oväntat förstås. Lite svårt att säga hur bra Läjkers kan vara eftersom de knappt fick visa något mot Luleå, när de blev så effektivt nedstängda. Jäkligt roligt att Luleå gjorde så vackra mål vid 2-0 och vid 3-0 - för att inte lyfta det fantastiskt vackra 1-0 av sniper-Fabbe;-) Har grabben glömt bort att han inte kan göra mål?

Och så Apan, som med lite flyt bara tappade en pinne mot Oskars. Tycker att Apan infriar förväntningarna dvs att de blir svaga i år och akilleshälen är förstås vaktandet. 82% räddningar av lille Gustaf i går imponerar inte även om ex-Apan med Ulfvaspaden var ännu slakare. Nu har de lille Gustaf - som väl sedan länge visat att han knappt håller som tvåa (inte oväntat han hade oturen att tillbringa uppväxten i Schtan - landets dokumenterat sämsta plats när det gäller att utveckla vakter). Och så väntar de hela hösten in mannekängen mantas som fick ta de flesta spadar i fjol, utan att imponera. Ett scenario där det kändes nödvändigt att leta en stabil ny vakt. Men vad gör Apan? De läser igenom listan över "vakter som kan ta spade i SHL" och nöjer sig med att ta in en från typ plats 70-80 på listan; en oskar som fått lira i norska tippeligan. Som kommer in och visar sig kunna slänga in puckar lika effektivt som de tidigare apvakterna.

De självutnämnda experterna i media har förklarat att Apan i år förfogar över en jättefin backuppsättning men utan en riktig vakt tror jag att de där backarna kommer att få det riktigt svårt att fungera optimalt, utan snarare riskerar bli halvt paralyserade i sitt spel när de hela tiden känner att de har en jätterisk på den viktigaste platsen i ett hockeylag. Och när backarna inte får till det blir linorna lika ensamma och utelämnade som i fjol.

Aprunkaren, apsupporter Lindberg gjorde rejält i brallan i går när han förklarade att highsticking och möller har visat var skåpet ska stå, men det är förstås en inkompetent bedömning av en inkompetent apbedömare.

Apan har verkligen inte mycket att komma med i år och risken/chansen är att det låser sig ordentligt och sedan hänger de på Pungen nere bland strecken.

Faktum är att Apan knåpade sig ovan 5000 åskådare i premiären, men det innebär förstås bortåt tusen tomma stolar och kontrasten blir stor när man konstaterar att det väl i princip var fullsatt på övriga arenor. Men i Apschtaan är hockeyintresset rekordstort, enligt sektens värdegrunnnndsterrorist ApPea och fortsätter räkna in tomma stolar som åskådare medan miljonerna rinner ut ur fuskbygget.
Kommentera