Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986245

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det vore ju alldeles, alldeles underbart...😂😂

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Och nu är det officiellt. Fredrik Glader blir sportchef i MooDoo för herrar.

Porkka har antagligen sagt nej till Luleå så vi fick ta en annan.

Jobbet som huvudtränare och sportchef för Luleå Hockeys damer övertas av Mikael Forsberg, en Luleågrabb, som själv spelat pojk- och junishockey i Luleå samt varit assisterande till Glader som tränare för Luleås damer ett par säsonger 2015-2017 samt assisterande till Glader som tränare för Danmaks damlandslag senaste säsongen.

Luleå väljer alltså att göra som många gånger förr - lyfta upp folk med fungerande hockeykompetens för tränar- och ledaruppgifter.

Det beror antagligen på att vi inte är lika kreativa som en förening 11 mil söderut där de plockade in en sportchef som inte haft något med hockey att göra senaste decenniet men däremot arbetat med att köpa och sälja i tio år. Plus hade han den mest fantastiska Näsa man kan tänka sig - vriden åt alla tänkbara håll pluc några otänkbara, försedd med potatisliknande utväxter här och där och magnifikt enorm så att ingen upptäckte några anletsdrag bakom denna gigantiska kran.

Blir verkligen intressant att se hur Glader fixar det i MooDoo. Tydligen var han påtänkt som sportchef för herr-Pölsan tidigare också. Naturligtvis är Glader en kompetent person men ändå tror jag att förutsättningarna är rätt olika för herrar och damer så det blir spännande att se. MooDoo är ingen enkel klubb att hantera med hänvisning till vilka ex-spelare inklusive världsstjärnor som haft uppdrag där tidigare och inte lyckats fullt ut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Huga! Han skulle snabbt sparka Jennie Hirikoski och Sara Grahn och införa nattliga marscher med huggormsinmundigande samt lova att Luleå skulle vinna SM redan 2025....
Kommentera