Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986746

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 av 14 lag spelar idag, bara Pölsan och Malmö vilar.

Luleå HF - HV 71
Jahaja, till match nu med 5 spelare saknade; 4 för skador, 1 för NHL-camp och svårast att vi saknar hela tre backar. Har ingen stor koll på HV men nog känns det skönt att de i år saknar både Tedenby och Figren - två spelare som genom åren varit notoriska poängplockare och irrationella svårstoppade spelare mot Luleå. Och trevligt att se Brännström i vår tröja:-)

Djurgårdens IF - Örebro HK
Tidig seriefinal - vem hade trott det före säsong? Normalt ska gårdarna förstås slå Öret men som vi själva vet är de svåra att möta med sitt kaosartade anfallsspel och ruffliga försvarsspel.

Färjestad BK - Växjö Lakers HC
Ytterligare en "vem hade trott det före säsong?" match när Ulfvar och Läjkrar möts i tidig bottenfinal sedan båda lagen inlett med att kamma noll och sakna pinnar.

Frölunda HC - Linköping HC
Och så dags för CryBert vs. Rogern igen; kommer de att kunna hålla sig på mattan? CryBert har ju hållit sig lugn inledningsvis, förutom genom att förklara att han uppskattade en rejäl fight mellan två spelare i tisdags. Håller nog med, men så PK var det inte. CryBert är naturligtvis som oftast hårt pressad men det gäller nu också Rogern, med ett lag som topptippats av alla s k förståsigpåare, men startade CHL usel och har nu startat SHL lika uselt. Att matchen dessutom spelas i Göteborg ökar chansen/risken för att de båda herrarna ska gå bananas och vi hoppas på det bästa/värsta.

Rögle BK - IK Oskarshamn
Röglet har öppnat lika ljuvligt som vi hoppats och ska förstås hemma i Ängelholm vinna mot Oskars. Men rookies kan vara farliga i början av säsong så vem vet?

Leksands IF - Apan
Ja, så var det dags för match mellan två i princip allsvenska lag som på rent undantag får besöka finrummet. Två dopingsponsrade köpelag för att ytterligare likna varandra. Men största skillnaden att Trottoarkantens IF drar publik hemma och borta medan Apan är precis tvärtom; drar inte folk borta och hemma är det bara de tomma stolarna som kommer på match. Primadonnan highsticking har haft några flytlägen inledningsvis och därför har säkert såväl tuppkam som hybrispåslaget mellan öronen växt honom över huvudet. Det innebär säkert att Tommy Daltons förhoppningar om att man ska kunna spela bästa laget grusas och sekten kräver att highsticking SKA ha alla chanser. Vilket förstås ökar chansen för att Trottoarkanten tar hem detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Enligt lokalbladen kör vi med:

Målvakter
Joel Lassinantti
(David Rautio)

Backar
Erik Gustafsson - Nils Lundkvist
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman - Albin Thyni-Johansson
Lucas Ramberg

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Isac Brännström - Juhani Tyrväinen - Arttu Ilomäki
Robin Kovács - Niklas Olausson - Einar Emanuelsson
Karl Fabricius - Jonas Berglund - Noel Gunler
Carl Mattsson

Några kommentarer:

1. Tredje matchen i rad med Lassi och det var inte väntat. Visst, jag tycker nog att Lassi f n är strået vassare men jag hade ändå räknat med att Bulan skulle köra varanannan spade. Där ser man. Vet inte varför han gjort detta val men möjligen är det med hänsyn taget till vakternas inställning. Kanske kan passa Lassi att komma in mer sällan och då leverera max, medan Lassi kanske är mer på, att ha så frekventa spadar som möjligt. Vi får se hur det utvecklas.

2. Albin Thyni-Johansson! Nu låter man en 17-årig ren luleprodukt debutera i ordinarie backpar. Snacka om att Bulan givit junisar chansen och snacka om att Luleå tycks ha hur många fina spelare som helst att lyfta in. Härligt! Det blir spänande att se, men tuff uppgift att paras ihop med Styrman, även om de väl inte ska göra så många byten.

3. Eftersom Hållander tyvärr är borta för runt 10-12 veckor tar vi förstås in junsiarna och nu får spom väntat Noel the Gun Gunler chansen. Men det blir i fyran med sniper-Fabbe och Jonas. Jag hade gärna sett att the Gun fått präva kanske fem matcher åtmisntone med Olle och Kovacs, men Bulan har naturligtvis tänkt klokare än jaf och ser till att ingen lina saknar starka spelare i försvar utan puck.
Kommentera