Luleå HF

115631 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986881

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hittade en dedikerad Kozel-pub i Prag när jag besökte staden i ungdomens glada dagar. När jag berättade att det var min favoritöl hade jag fri bar! Det var tider det 😁

Velkopopovicky Kozel är den vanliga ljusa varianten som brukar finnas på bolaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Du har rätt i att systemet säljer en Kozel på burk - en ljus "premium lager" men den har jag inte smakat. Det jag talar om är en mörkare och alkoholsvagare dryck som systemet också saluför men då måste man beställa den lådvis på flaska på specialsortimentet.

Jag tycker att denna mörka Kozel är så utsökt och dessutom alkoholsvag 3,8% att man utan vidare skulle kunna använda den som genomgående dryck i stället för vatten och annat. Men sannolikt behöver man då se till att man har den på fat med egen kran hemma. Systemet kör förstås bara flaskor.

Var ett tag inne på att importera fat, men tull/skatt/frakt-kostnaderna lade på typ 500% på priset vilket äcklade mig för mycket när det gäller en dryck som bara är tiondelar av procent för att kunna säljas som livsmedel.

Alternativet att egenimportera genom tillräckligt frekventa Pragresor i egen bil. Iofs görbart för mig som bor i syd. Jag kan sticka på morgonen och vara i Prag på kvällen. Men det blir meningslöst att ta hem så många fat att de inte håller sig färska innan jag nyttjar dem och att schemalägga tillräckligt frekventa Pragresor för att hålla mig med färsk Kozel fungerar för stunden inte.

Så jag är lite i bryderi, men tänker att det löser sig väl med tiden.

Slutligen kan man fråga sig vad tjeckisk öl har med hockey att göra och till sådana funderingar kan man direkt svar: betydligt mer med hockey än det som Apan producerar inför tomma stolar...
Kommentera