Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986846

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Urquell också en höjdare, fast ibland i toppklass, ibland inte lika smaklig konstigt nog.

Annars är det som imponerar mest på mig det mörka ölet Kozel, som är i mellanölstyrka och därmed tyvärr drygt över att saluföras i livsmedelsbutik, men så infernaliskt gott att jag själv haft långt gångna planer på att importera fatvis för att i köket ha en kran för varmt/kallt vatten och en kran för Kozel. Det föll dock på att det enda ekonomiskt gångbara var att själv frekvent ta bilen till Prag för att ta med sig de fat som krävdes. Det är görbart, jag har gjort det, men har inte organisreta mig att göra det enligt schema. I alla fall inte ännu. Man kan köpa via systemet men då lägger de på en j-a massa strafftull/skatt så det är billigare att åka ned själv. Dock kan man via systemet beställa lådvis med Kozek och det gör jag förstås emellanåt, t ex till jul då Kozel och Zeunerts must är nödvändiga komplement till annan julöl:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hittade en dedikerad Kozel-pub i Prag när jag besökte staden i ungdomens glada dagar. När jag berättade att det var min favoritöl hade jag fri bar! Det var tider det 😁

Velkopopovicky Kozel är den vanliga ljusa varianten som brukar finnas på bolaget.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag och frugan besökte Prag en helg för ett drygt år sedan och väl på plats noterade jag att reklam för Urquell var mer frekvent än för Staropramen.
Som troende Staropramen insisterade jag på ”min” dryck reklam eller ej och det gick anldelens utmärkt och smakade som vanligt fantastiskt i den vackra staden Prag som jag rekommenderar alla att göra ett besök i.

Mörkt öl....skäms att säga men inte min grej tyvärr. För mycket barndomens svagdricka över anblicken men jag respekterar till fullo att andra tycker olika. Har ärligen testat flera gånger men icke nej inte min bag. Ljust öl är min grej och det skäms jag inte för att berätta. Är så pass till åldern kommen och trygg med vad jag gillar och inte för att inse att livet är för kort för att inmundiga saker opassande för gom och mage.
Hamnade förra helgen utan mitt godkännande i förväg på ett vegetabiliskt uberhak i Amsterdam där svindyra småportioner veganföda serverades i arkitektdesignat växthus. Inte min grej absolut inte, ok att andra gillar men vad fan... ok vinet gick att dricka men inte blev man mätt och det är i min bok #1 om man går på resturang.
Blev en stek på stan efteråt för att tysta magen....
Blev några Heineken också men inte är de i klass med Tjeckiskt no way!
Kommentera