Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1987091

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, han har hittat sin "plats" bland de andra trollen.

När nämnde Simon dök upp i Luleåboken fick jag varningar från moderatorer från andra sidor så jag kollade upp Simons alla inlägg och fann det du skriver om. Det visades alltså att han ljög som fan och så snart han kommit in på en sida satte han igång med att trakassera och förolämpa någon med klubben, bara för att reta upp folk.

På Luleåsidan hade han bara börjat, men det bedömdes att det fanns ingen anledning att vänta in att han urartade, så fastän han ännu inte gått över gränsen här bedömdes att hans CV räckte för att plocka bort honom vilket skedde och beslutet motiverades tydligt enligt ovan. Simon lyckades har jag för mig bli avstängd på tre av snackets sidor på bara fyra veckor, och med den bakgrunden inte oväntat att han nu trivs på Apsidan:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så en fråga som är svår att ta i.

Monitor ERP Arena?

Jag är övertygad om att alla som gillar hockey har gillat att Pölsan återgick till att lira i nästan reklamfria tröjor, liksom att man räddade tillbaka namnet Galverinken. Och det måste ha känts extra fint för de pölserliga supportrarna.

Men nu drabbas de av att få det gävligaste av namn.

Det inbjuder förstås till oanade möjligheter för att skoja och retas, samtidigt som man känner med supportrarna som på intet sätt förtjänade detta.

Jag har svårt att hålla mig men vi får se.

Gissningsvis tycker många att jag borde hålla käft eftersom jag redan använder namnet Pölsan för klubben, vilket pölsor med jämna mellanrum klagar på.

Varför gör jag det?

Det handlar om våra möten i slutspelet med Pölsan på 90-talet och jag ska inte rekapitulera dessa händelser igen utan bara konstatera att våra förluster var för otroliga, för osannolika, för otänkbara och för omöjliga att bära. Jag kunde själva inte ens säga eller skriva Brynäs längre och hittade på att kalla laget och klubban för Pölsan - det fulaste namn på den fulaste "maträtt" jag kunde tänka mig.

Andra Luleåsupportrar måste ha delat min känsla för fler hände på och namnet blev tämligen accepterat hos oss och används fortfarande. Att kalla laget för Pölsan innebär att vi lite grann undviker den smärta vi känner om vi uttalar eller skriver....Brynäs.

Inledningsvis undrade många varför jag skrev Pölsan och jag förklarade att det berodde på att tecknet, på teckenspråk för Pölsa och för Gävle är identiskt och därför blev det så. Men till slut var det någon pölserlig supporter som kollade upp saken och hävdade att jag hade fel. Då svarade jag att vederbörande bara kollat upp ETT teckenspråk och att han måste vara noggrannare och undersöka alla dialekter och varianter på teckenspråk, samt "hjälpte honom på traven" med att informera om hur pölsa/Gävle tecknades med den dialekt jag refererade till:

1. Knyt höger näve
2. Vänd handryggen mot golvet
3. Räta ut de yttersta lederna på det mittersta fingret

Men i detta inlägg erkänner jag för första gången den korrekta bakgrunden till namnet Pölsan: det blev helt enkelt för svårt för oss i Luleå att ens uttala eller skriva Brynäs, eftersom det väckte minnet om alla slutspel då vi missat Glud eller Gludchans eftersom vi råkat på Pölsan.

Kanske är det så de pölserliga supportrarna bör agera nu? Att välja bort att snacka skit om namnet på arenan, att inte försvaga klubben och laget genom inre splittring i frågan? Utan att i stället omfamna det hiskeliga namnet och göra det till ett vapen?

"Vi har valt det fulast tänkbara namnet på vår arena för att skrämma motståndarna med! Välkommen till Monitor ERP arena så ska vi spöa skiten ur er!"

Fast det blir säkert som för mig som aldrig kallar Delfinen för annat än Delfinen vad än klubben sålt namnet för. Pölsorne kommer att kalla sin arena för Gavlerinken ändå. Förutom när de ska skrämma motståndare:

"Nu gävlar ska ni få smaka på Monitor ERP- förbannelsen!"
Kommentera