Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1990657

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Dom lär väl mygla även där och tvinga närmast sörjande att ta med sig minst en egen tom stol till matchen, för att kunna skryta med att ännu ett fantastiskt ap-rekord är satt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
CryBert.

Har för vana att sitta naken i bastu och snacka skit med swikegård, som därför hyllar "tappa tvålen"-kompisen i SeMer.

CryBert har ju för vana att skämma ut sig i tid och otid, men medan alla menar att "den där verkar inte vara riktigt riktig" rycker swikegård ut till försvar och förklarar att "det är skööööönt med mån som visar känslor".

Ja, du, swikegård. Du får väl tänka som du vill om dina och CryBerts upplevelser i bastun. Men när det gäller hockey borde du inte blanda in era privata upplevelser.

Oberoende av CryBerts övertramp och hysteriska utbrott är det förstås hans kompetens som hockeytränare vi borde bedöma. Så, vad har han åstadkommit?

Bakgrunden är den att Apan gav Anders Forsberg chansen som huvudtränare. Ett oprövat kort i den rollen, men det visade sig vara en riktig lyckträff. Forsberg analyserade Apans för- och nackdelar och fann att man hade en "hockey" som bara handlade om "full fart framåt" och ofta öste man in mål. Men bakåt läckte man som ett såll. Forsberg såg över svensk hockey och fann att det som nu skulle komma var "Rönkenhockeyn" som gjort succé i Allsvenskan med Almtuna. Rönken skulle ta över Luleå, men under året hade han haft CryBert som assisterande, så Forsberg värvade denne CryBert för att han skulle kunna sprida kunskap om Rönkens försvarsidéer, vilket han också gjorde.

Med detta som bas kunde Forsberg därefter ta fram lämpliga spelare för Aplasse J att rekrytera. Forsberg var ju erfaren NHL-scout och naturligtvis kunde han identifiera vilka typer av spelare som Apan behövde och se till att Aplasses inköp blev lyckade och lyfta Apan.

Som alla vet stack sedan Aplasse och CryBert Brutus-knivarna i ryggen på Forsberg som efter nästan tre år som huvudtränare fick 15 minuter på sig att städa ur skåpet och lämna in nycklarna. En palatskupp för att stjäla heder och ära för det som komma skulle. Och nog kom det alltid: Apan tog två SM i rad med det lag och den hockey som Forsberg fixat till. Spelarna hade dessutom fleråriga kontrakt så det handlade om ett självspelande piano som gick fram till dessa två Glud. Alla vettiga inser förstås att det var Forsbergs förtjänst helt och hållet. Men sedan han myglats bort satt CryBert och andra där och lapade i sig berömmelse som de ej var värda, som de helt enkelt stulit.

När det senare började bli problem, eftersom Apan tappade de spelare som Forsberg tagit in i laget, ja då började det barka utför. Apan lyckades misslyckas allt mer. Och försvarsspelet bland backar - det som var CryBerts huvuduppgift - gick förstås allt mer åt helvitte. Apan la sig till med klena och underpresterande halvportioner och CryBerts enda insats för att "utveckla" dessa bestod i att han skällde ut dem efter noter i tron på att det skulle hjälpa.

Vilket det inte gjorde, förstås. Det blev precis tvärtom: spelarna från blygden stod inte ut med CryBert och drog till andra klubbar. Och de som varit över Atlanten, och misslyckats med att spela sig in i NHL, kom tillbaka men valde andra klubbar än Apan så länge den värdelöse CryBert stod där och skällde.

Så Apan sparkade honom, för att kunna köpa hem sina "egna produkter" från blygden.

Man kunde ju tänka sig att CryBert därefter var körd för tid och evighet i hockey-Sverige, trots att Aprunkarna swikegård och sanny stod i SeMer och påstod att BryBert var bra.

Och så blev det. Ingen ville ha honom. Naturligtvis.

Men så slog Pungen till. Pungen, ett lag som i åratal för dyra pengar köpt till sig en förstalina men aldrig haft något försvarsspel hade börjat komma på dekis. Ledare efter ledare och tränare efter tränare misslyckades, fick sparken och försvann. Och laget började ramla allt längre ned i SHL-tabellerna.

Och så köper de in CryBert som huvudtränare!

Hur fan kunde de ta så miste?

Och inte bara det: dessutom skrev de kontrakt med CryBert för hela TRE ÅR!

Vilket innebar att så snart de skulle komma till punkten att de måste sparka tränaren, ja, då skulle de sitta med skägget i brevlådan och vara tvungna att betala CryBert lön hela treårsperioden, för att göra ingenting! Vad kan det kosta? 5-6 miljoner, gissar jag. Pengar de skulle kunnat köpa in en spelare för.

Och därmed var förutsättningarna lagda.

Vi kunde bara vänta in resultaten för säsongen och bespetsa oss på att Pungen skulle komma i ett läge när de blev tvungna att sparka den misslyckade CryBert. Hur snabbt skulle det gå? Jag tippade själv att det skulle ske innan jul, men det kan mycket väl gå snabbare än så.

Pungen har som väntat inlett uselt och redan nu har de intagit kvalplats med ett försvarsspel som läcker som ett såll. Och CryBert har redan - under brinnande match - blivit tagen på bar gärning när han skällt ut sin egen lagkapten efter noter. Sammanbrottet närmar sig...

Hur lång tid dröjer det innan ropen på att sparka tränaren blir höga bland pungarne?

Nu dyker sexpressens nysström upp och redan efter sju spelade matcher av serien förklarar han att "CryBert ska inte sparkas". Vad nysström säger kan vi lämna därhän. Men grejen är den att han i och med sin artikel sätter ämnet "Ska CryBert sparkas?" på agendan och så kommer det förstås att fortsätta.

Vi kan redan nu ställa in oss på att få köra förklaringar och bortförklaringar för den kommande CryBert-sparken och det blir intressant. Undrar vad som kommer att dominera?

• Han hade förlorat omklädningsrummet. Ingen av spelarna brydde sig om hans hårtorkar och fradga-i-ansiktet-attacker.

• Hans sammanbrott på presskonferenser kunde inte accepteras som del av Pungens värdegrund.

• CryBert har bett om time-out för personliga angelägenheter och Pungaledningen har beslutat gå honom till mötes.

• Vi och CryBert har gemensamt kommit fram till att det är förståeligt att CryBert önskar visst ansvar, som vi för närvarande inte kan erbjuda honom, och accepterar att CryBert därför beslutat söka sig till annan klubb där han kan få det han önskar.

• Vi insåg snabbt att vi hoppat i galen tunna genom att anställa CryBert. Trots allt försökte vi ett tag, men nu går det inte längre. Han är helt j-a värdelös, snarast på apnivå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Du har rätt, så luriga är de. Upptäckte några apor som tränade för kommande aprekord nedan. ApPea gnuggar händerna, gissningsvis planerar han att förutom biljettpris kräva parkeringsavgift för de tomma stolarna av dopingkommunen.
Kommentera