Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1995290

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nehejnä. Bern vinner mot det internationella superlaget Grenoble och det innebär att det riktigt duktiga Kärpät blir utslagna från CHL redan efter gruppspelet, sedan Kärpät, Apan och Bern samtliga slutat på 11 poäng men Kärpät och Apan har +5 i målskillnad, medan Bern har +3 i målskillnad.

Varför?

Ja eftersom placeringen mellan Kärpät och Bern avgörs av de individuella mötena mellan lagen och där vann Kärpät borta med 1-2 men förlorade hemma med 2-3.

Man kanske kunde tro att Kärpät förlorar jämförelsen eftersom mål på bortaplan räknas dubbelt, som man brukar i sparkboll och så.

Men icke.

Utan på en infernaliskt påhittad regel som säger att om två lag slutar på samma poäng i tabellen och tagit lika många poäng mot varandra och har samma målskillnad mot varandra och har samma antal gjorda mål mot varandra.....ja, då avgörs det hela av det lag som i NÅGON av de inbördes matcherna gjort flest mål! Vilket innebär att Bern - som gjort 3 mål i Uleå samt 1 mål hemma, vinner mot Kärpät som gjorde 2 mål hemma och 2 mål i Bern...

Ja, jäkulen. Men inte oväntat att det dyker upp sådana j-a knepigheter när Apan är inblandad.

Tyvärr kan vi INTE lottas mot Apan i åttondelsfinal, eftersom de t.o.m. myglar sig till gruppseger, liksom Luleå.

Lottningen för slutspelet sker på fredag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojojoj. Missade i stort sett hockeyn igår, följde bara genom CHL-rapporteringen och enstaka inlägg här, men tog inte ens fram direktsändning.

Jag hade en deadline för en omfattande sammanställning och har sedan länge förmånen att själv styra exakt hur jag arbetar. Dvs jag vill göra allt själv och slippa slösa tid på att andra ska tycka, men lägger utan problem med dem i författarlistan eller som medverkande i förord. Och jag har aldrig missat en deadline. Sedan är jag en "sista minuten"-person och fördelen är den att man då accelererar med tyngden av en Mustang Shelby Eleanor och fungerar till 100% i slutskedet. Vilket är en njutning. Nu har jag suttit ostörd på Stora Alvaret och kört just 100% sedan igår lunch och blev precis klar. Belönar mig med ett rejält glas Calvados och är fortfarande uppe i varv, sedan "send"-knapparna levererat ut över världen.

Men skit samma, det har ju varit hockey. När det gäller Luleås match var jag inte speciellt brydd utan det kändes kassaskåpssäkert. OK att jag missade den.

Men helt enkelt tragiskt att Kärpät slagits ut - och att Apan tagit platsen av vår östra brödraklubb! Genom ett j-a skitmål när bara 26 sekunder återstod av hela gruppspelet!

En del av mig är så förbannat irriterad över att Apan ska ha en sådan jävla tur. En annan del av mig imponeras av att Apan kan skärpa sig och lyckas för det är jävulen också inte alls första gången de sätter en kvittering i slutminut av match.

Jag brukar ju påstå att - trots att jag häcklar Apa ibland - är Apan i själva verket min andra klubb. OK, min första klubb Luleå tar närmare 100% än 99% av mitt hjärta. Men en liten plats har jag för Skellefteå AIK och därmed före alla andra klubbar.

Apans förmåga att plötsligt slå till, vända på en match, gå för fullt och lyckas! Har jag beundrat. Tror inte att det finns någon klubb som så ofta totalt vänt på matcher; efter att ha förlorat en period med 0-5 och uselt spel, komma tillbaka i nästa och vinna den med 6-0. Sådana underbara vändningar kan man leva länge på. Det ÄR hockey.

Eller som numera - att när det behövs öka trycket och ge sig fan på att målet ska in. Bara.

Ja, vad fan. Jag skulle nog inte hällt upp en sådan redig Calvados. Efter det jag nu skrivit har jag med all säkerhet förlorat nästan all cred när jag i fortsättningen förklarar Apan för fulspelande plastlag. Men jag är som norrbottning van att säga vad jag tycker och stå för det. Det kan jag nog göra även nu.

Que sera, sera.
Kommentera