Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1995308

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu kollade jag igenom CHL och finner att det för vårt vidkommande redan är avgjort.

Även om fyra matcher av gruppspelet återstår och spelas först i morgon (rättare: i kväll) är samtliga gruppsegrare redan klara och detsamma gäller för samtliga grupptvåor, i stort sett.

Den enda match som återstår och har betydelse är Liberec-Augsburg för att avgöra vilkat av de lagen som blir grupptvåa. Men för Luleå spelar det ingen roll eftersom vi inte kan lottas att i åttondel möta tvåan i vår grupp.

Liberec måste alltså ta tre poäng i morgon, hemma mot Augsburg, för att gå till slutspel. Och det tror jag att de gör.

Men annars ser det ut så här:

GRUPPETTOR
Biel-Benne
ZUG
Luleå
Lausanne
Apan
Mannheim
München
Frölunda

GRUPPTVÅOR
Tappara
Plzen
Augsburger eller Liberec
Yunost Minsk
Bern
Djurgårn
Warulfven
Mountfield

Fredag lottas slutspelet för CHL. Tror det var vid 12-tiden och det ska jag jäklar i mig följa. Då får vi reda på vilket lag vi möter i åttondelsfinal men också vilka lag som hamnat på vårt ben och vi har chans/riskerar att möta i eventuell kvartsfinal och semifinal.

Vilket lag får vi då i åttondelsfinal? Det kan bli

Djurgårn eller Warulfven
Plzen eller Mountfield
Tappara
Bern
Yunost Minsk

Hm. Bäst är väl att inte hoppas på något och få något annat. Men Warulfven eller Tappara slipper jag gärna. Gissningsvis skulle man väl gärna sett vitryska Minsk som motståndare, men det ser jag gärna att en annan gruppetta, Apan, får, för resekostnader och sådant;-)

Äsch. Det ger sig. om drygt två dgara vet vi vilka vi möter härnäst och har också alla framtida motståndare klara för oss.
Kommentera