Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1996866

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oj, vilken utveckling i sparkbollens Allsvenska! Hammarby har haft en underbar höst och öst in mål, kommer att sätta rekord för antal gjorda mål. Och har legat rejält bakom toppen i Allsvenskan men senaste veckorna mött och spöat först AIK, därefter Djurgårn och idag Malmö!

Faktum är att Bajen nu går upp i serieledning och gör det på samma poäng som Malmö, Djurgårn och AIK, på samma målskillnad som Malmö, men på fler gjorda mål än Malmö.

Men Djurgårn har en match mindre spelad och i morgon möter de ICA Göteborg borta.

De matcher som återstår för lagen:

Östersund-Hammarby
Hammarby-BK Arslet

Malmö-AIK
Öret-Malmö

Malmö-AIK
AIK-Sundsvall

Göteborg-Djurgårn
Djurgårn-Öret
Norrköping-Djurgårn

• Bajen har lättaste avslutningen och kommer nog att gå fullt.
• Malmö har en svår match mot Gnaget, men det är hemma och tar de 3p där går även de fullt.

Det kan bli så att Bajen och Malmö båda slutar på 65 poäng och då kommer målskillnad alternativt t.o.m. antal gjorda mål att avgöra mellan dessa båda lag. Mycket intressant. Bajen har chans att sätta många mål på Östersund, medan Malmö får det svårare mot försvarsstarka Gnaget.

Djurgårn har dock största chansen eftersom de har det i egna händer. Men de har en inte helt lätt avslutning där de ska möta både Göteborg och Norrköping borta.

Och så Gnaget med i samma race. Gnaget brukar ju vara omöjliga att stoppa, när de har möjlighet, men dagens Gnaget är inte alls så tuffa. Vi får se...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi Apan, där sektens profeter vanligen förklarar att ingenstans i Sverige är intresset för hockey så stort.

Apan drar näst minst antal åskådare i SHL och bara Oskars har färre personer på läktarna när de spelare. Vilket beror på att Oskars arena inte har plats för fler - de har i princip fullsatt match efter match.

I Aparenan däremot har intresset och antalet åskådare i princip en minskande trend senaste sex åren. Apans tragiska åskådarkurva vid matcher i Aparenan år efter år, sedan de myglade sig upp till Elitserien med Blygdens lag, bestående av 95% köpespelare, illustreras nedan.

Men samtidigt har antalet hockeyintresserade tomma stolar ökat rejält - numera har man tusen tomma stolar fler än tidigare och TSRF (Tomma stolars riksförbund) hyllar Apans initiativ och förklarar att Apan är en föregångsklubb som arbetat hårt och framgångsrikt för att motverka diskriminering mot tomma stolar. Nu förutses att Apan kommer att utses till vinnare av "Tomma Stolars Hederspris" vid TSRF:s årsmöte, se bild nedan.
Kommentera