Luleå HF

91807 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #2001918

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Vi tippar väl toppen också, när vi ändå håller på. Det blir vilka som kan ta topp sex-placeringar och en direktplats till kvartsfinal i slutspelet. Nu gäller det alltså placering i SHL:s sluttabell och inte resultat i själva slutspelet, vilket är en annan sak.

Luleå och Frölunda
Två lag som definitivt kommer att gå bra i år och båda lagen har kapcitet att vinna serien. De kommer definitivt att tillhöra topp 4 i sluttabellen.

Warulfven
Lite mer osäkert. Tror att Ulfvens svaga del är målvakt och backar medan linorna är topp. Får de ihop försvarsdelen bra kan de vinna serien. Annars blir det sämre, men borde definitivt ta en topp sex plats.

Röglet
Har till skillnad från Warulfven betydligt starkare vakt- och backsida och backar som kan bli kanske seriens bästa offensivt dessutom. Ett lag byggs alltid bakifrån och det talar starkt för att Röglarna kommer att hålla serien igenom. Har mycket av det som krävs för att ta en topplats även om det nog inte räcker för att vinna serien när övriga konkurrenter kommit igång ordentligt.

Öret
Hade nog väntat mig att de skulle parkerat 7-10 nu med viss möjlighet att utmana om någon av de lägre topp sex-placeringarna och att de efter 16 omgångar toppar SHL är mycket överraskande. Har bara sett laget under seriens inledning då de spöade ett Luleå som inte kommit igång ännu men det blir spännande att se hur de uppträder nästa gång vi möts. Öret har ett lag som är svåra att förstå sig på och därmed svåra att hantera och därmed också svåra att gissa framtid för. Har dock svårt att tro att de kan hålla sig på denna nivå en längre tid utan tror att de kommer att tappa men frågan är hur mycket. Tror att de kan komma att sedimentera ned till plats 7-10 medviss chans att hålla sig kvar bland topp sex.

HV
Håller på att komma igång och kan nå och etablera sig nedre delen av topp sex, alternativt hamna övre delen mittengänget. Plats 6-7, ev. 5-8 alltså.

Djurgårn
Ett lag med problem nu och kan fastna där nere bland 7-10, fast vi får se hur det utvecklas. Viss chans ta sig in bland nedre delen topp sex, samtidigt viss risk glida ända ned till strecken.

Apan
Påminner om Djurgårn. Fastnar troligen plats 7-10 men lite chans nå nedre delen topp sex, lite risk ned till streckgängen. Frågan är om jag tippar Apan alltför lågt eftersom jag personligen gärna ser att så sker? Kanske.

Så i detta nu skulle jag nog faktiskt gissa
1. Luleå
2. Frölunda
3. Warulfven
4. Röglet
5. HV
6. Öret
7. Läjkers
8. Pölsan
9. Djurgårn
10. Malmö
11. Apan
12. Trottoarkantens IF
13. Pungen
14. Oskars

Vilket, även om jag tippat att Luleå tar serien, innebär att vi riskerar en j-a tuff motståndare redan i kvarten, typ Malmö eller Pölsan.

Och utan att ge mig in i slutspelsdiskussionerna närmare kan jag väl fortsatt tro att Frölunda har det lag som kan bli starkast på slutet. Kanske vinnar och minst troligen ett finallag, speciellt om de slutar högt i SHL och får en enklare slutspelsresa.

Warulfven? Mja. Även om de får stabilitet i bakre leden har de ändå den akilleshälen som kan bli svår att skydda i slutspel. borde ta plats i semi i a f.

Röglet? Nja där också. Lag brukar behöva känna på hetluften några år innan de har tillräcklig rutin att göra sig gällande hela vägen och Röglet kan få svårt att hänga med när mer vinnatvana lag tar fram allt som behövs. God chans till semi ändå.

Luleå? Ja. Och nej. Vaktsidan räcker till men mer osäker om backarna. Flera har visat sig inte räcka till när det blir riktigt tufft även om laget nu har fördelen att ha lirat med samma uppsättning i flera år vilket kan öka chanserna. Men backar som Jesper och Lill-Nisse tillför allt mer offensivt och även om linorna redan idag går mycket starkt och de finska nyförvärven är rejäla förstärkningar kommer vi också att under våren kunna spela in både Emil Larsson och Filip Hållander och då kan vårt anfallsspel och vårt PP bli riktigt svårt att möta och vinnande. Finns nog en liten chans att Luleå kan utmana för att gå hela vägen och hade vi haft några större och starkare backar, med förmågan att säkert hålla rent framför vårt mål, skulle jag tro att våra chanser att vinna slutspelet skulle vara till och med utmärkta. Men som det nu är...troligen semi, kanske final.
Uppladdat:

442x300-skarmavbild-2019-11-03-kl-133910.png

450x250-skarmavbild-2019-11-03-kl-133950.png

450x289-skarmavbild-2019-11-03-kl-133959.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Den variabel som kan stöka till det är skador. Vi har drabbats nåt enormt än så länge medans ex fuskelunda har haft det väldigt lindrigt på skadefronten. Får vi flyt resten av säsongen med skador och de som är skadade nu kommer tillbaka och är så bra som dom var innan skada ja då jäklar har vi bra läge.

Rörande Berglund verkar det lugnt enligt kuriren:

"Lugnande beskedet efter smällen: "Ska ha gått bra"
ISHOCKEY Succéspelaren Jonas Berglund blev liggande efter en smäll i matchen mot Växjö Lakers och fick ledas av isen. Nu ger Henrik Stridh ett skönt besked till alla Luleåsupportrar.:"
+1
Kommentera