Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2003623

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: När det gäller Kovacs-gate. Vet inte om det är speciellt Luleå som drabbas av att det blir tidigt känt under säsong att våra spelare skrivit på för annan klubb kommande säsong. Men nog tycker jag att det hänt rejält ofta.

Att en spelare skriver på i förtid må vara en sak.

Men den andra sidan av myntet är att det läcker ut, och läcker ut snabbt. Vad tycker vi om det?

Att det är för jävligt. Och vem tjänar igen-kligen på att det läcker ut, vem är det som läcker?

Spelaren själv? Verkligen inte.

Spelarens nuvarande klubb. Absolut inte.

Agenten? Nej, det borde inte vara så. Eftersom spelaren drabbas kommer agenten att komma i vanrykte och kanske får svårare att samla på sig spelare?

Det borde bara vara den inköpande klubben, som kan krångla till det för den pågående klubben.

I detta fall skulle det alltså vara Öret som läcker för att jävlas med en toppkonkurrent, Luleå.

Ett jävla sätt. Jag tycker att Skuggan och Bulan mycket noggrannt ska gå igenom Örets trupp för att se om Öret har någon spelare, som Luleå i sin tyr kan rekrytera. Och sedan läcka om, förstås.

Är det sant, då, kommer Kovacs att lira för Öret nästa år? Ja, det utgår jag ifrån.

I Luleåkretsar är man ledsen över att det blir så, men har viss förståelse. Man tänker att de nyblivna föräldrarna Minatsu Murase och Robin Kovacs kan behöva komma ned till Stockholm för att få familjestöd. Normalt skulle det ju betyda Djurgårn, men av randiga skäl och rutiga orsaker vet vi att de aldrig kommer att spela för Djurgårn, och när nu Riktiga AIK går så riktigt dåligt innebar det att Robin var tvungen att fundera på de närmaste klubbarna om de skulle flytta nedåt. Typ Pölsan, Öret eller Pungen. Och då är nog Öret att föredra för honom förstås. Plus att öretsponsorn har rejält med stålar att kasta in som vi sett otaliga exempel på, typ när han plockade in Ehnroth i målet för att säkra att Öret blev kvar i SHL eller när han köpte över Palushaj från pölsorne.

Igenkligen tror jag att Kovacs långsiktiga mål är att gå vidare till klubb i utlandet, men han kanske bidar tiden lite, med hänsyn till att deras barn ännu är så litet. Plus att han testat över i NHL dvs AHL och vet vad han skulle komma till som läget är nu - till betydligt mindre pengar än han får av Öret. Min gissning är att det blir något år för Öret och sedan iväg till KHL. Igen-kligen borde han vara NHL-material, tycker jag, t ex vald till Allsvenskans bästa junis två år i rad. Men eftersom NY Rangers äger honom betyder det att han skulle behöva slå sig in i någon av de första NY-linorna, och risken är stor att han i stället blir kvar nere i Hartford och AHL där han uppenbarligen inte trivdes alls och där hans hockey inte heller fungerade. Med facit i hand kan man nog tycka att han absolut inte skulle ha åkt över Atlanten bara 19 år gammal utan borde ha tagit något eller några år ytterligare i Sverige, men lämnat Gnaget och kört på SHL-nivå.
Kommentera