Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2004600

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att Engsund får matchstraff för det där är ett skämt, att han är så feg att han vänder ryggen till när engsund redan påbörjat tacklingen är riktigt fegt och kantigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match på Hovet.

Brukar ju inleda eftermiddagen med en middag på Soldaten Svejk på Södermalm, men eftersom de öppnar så pass sent att man får snabbäta blev det Östgötakällaren ett kvarter söderut i stället idag med god effekt. Dessutom fylldes restaurangen av supportrar draperade i de vackraste av klubbtröjor så det kunde inte bli bättre.

Och så blev det match. Om man nu kan kalla det för match under de två första perioderna som DIF vann med 1-0 utan att man sett någon hockey.

Djurgårn ÄR ett lag i spillror. De hade ju några avstängda och de saknar ju oerhört kapten Josefsson som snart är tillbaka. Och dessutom är Dicken på ingång. Men trots avsaknad av dessa undrar man var de lagt undan lagspelet. Spelarna åkte i princip var och en för sig själv och naturligtvis blev det ingen hockey.

I tredje period växlade Luleå änk-ligen upp och började spela Luleå Hockey-hockey och då körde man tämligen enkelt över Djurgårn och vann till slut med 1-3.

Matcherna på Hovet är ALLTID härliga upplevelser och allt fler Luleåsupportrar letar sig dit. Den s k Luleåläktaren på kortsidan är stor och den fylls nästan alltid numera och dessutom fyller Luleåfolk på närliggande del av långsidan. Dagens match var nog den match i Fjollträsk som Luleå haft flest åskådare på plats för drygt halva långsidan bestod av Luleåspportrar -d.v.s. mäktiga bortåt tvåtusen Luleåsupportrar på plats!

Jag brukar ju hävda att Djurgårns hemmapublik och mäktiga hemmaklack är oslagbar - men i kväll vann Luleå matchen på läktarna! Mycket imponerande.

Då undrar man varför låtsasexperter som rosen, wennerstig och nysström fortsätter påstå att gullegullaget Trottoarkanten är "mest älskade i Sverige" eftersom många trottoarsupportrar går till Hovet, den enda anläggning dit de självutnämnda mediaexperterna orkar släpa sig. Jag är helt säker på att trottoarpubliken aldrig någinsin fått igång ett sådant drag som Luleåklack och alla Luleåsupportrar på sittplats imponerade med ikväll.

Men i stället för att skriva om det ägnar de tid till att gny över att Kovacs klappar på Riktiga AIKs märke på Hovet när han målar på Djurgårn. Vi Luleåsupportrar ska bli förbannade då, tycker låtsasexperterna.

Inget kunde vara oss mer fjärran. Inte bara OK utan mer än OK att Kovacs förklarar sin kärlek till Riktiga AIK när han med Luleå möter Djurgårn. Vu gillar Kovacs ÄNNU mer för det och hans egen ramsa skanderas gång på gång på Hovet. Och

Honi soit qui mal y pense.

Den som inte vet vad det betyder får studera strumpebandsorden. Sic!

Inom parentes sagt: det var något osannolikt antal tyrckfel i ovanstående text nyss, beroende på att jag vanligen skriver liggande med löst tangentbord på magen. Fast nu läste jag igenom inlägget, satte mig upp och korrigerade. Beklagar de som hann läsa den skitiga skrivstilen innan korrekturen genomförts.)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hockey_21:
Beror kanske på färgen på tröjan 🤔

Och nu väntar vi på att Wikegård kommer att göra ett uttalande om att Djurgårdarn borde stängas av för att han försätter sig i en situation där han riskerar att bli skadad...
Kommentera