Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2007510

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu stängde jag av tvn efter 2 perioder men så sant. Lägg därtill gummiarm när målchanser ges så ser det ut så här! Alla lag vi möter ser ut att ha världsmålvakter medans vi har fostrade målvakter från SAIK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys tappra damer har precis slagit DamPungen borta med 4-0, inför imponerande 3 622 åskådare!

Vi talar om de två lag som för ett halvt år sedan möttes i den spelmässigt starkaste final som landets damhockey skådat. Men denna säsong har Dampungen ett mycket svagare lag och det gäller också Luleå, av flera olika skäl. Jämför vi Luleå i dagens match med Luleå i finalen mot Pungen i våras finner vi att följande spelare saknas.

• Maria Omberg (avslutat karriären, nu ersatt av Minatsu Murase, som har spaden idag)
• Melinda Olsson, avslutat karriären
• Rebecca Stenberg, avslutat karriären
• Nathalie Ferno, spelade inte finalen i våras, har pga hjärnskakningar avslutat karriären
• Osawa, Chiho, skadad hela hösten
• Emma Nordin, lirat bara 5 matcher, nu borta skadad
• Michelle Karvinen, lirat bara 9 matcher, nu borta skadad

Som synes har Luleå väsentligen saknat runt en femma av landslagsklass, för att inte säga världsklass, jämfört med det lag som tog SMI igen i våras, och det är klart att då tappar laget rejält.

SDHL 2019-2020
Redan innan säsong visste alla att Luleå skulle tappa spelare som avslutade karriären pch dessutom att speciellt DamHV och DamPölsan satsat rejält och dessa två lag sågs som favoriter för årets SDHL. Så har det också blivit. Se nedanstående tabell - där Luleå ska ha 3p ytterligare efter vinsten mot DamPungen idag och alltså ha 32 poäng efter 17 matcher.

1. DamHV har gått oerhört starkt och leder serien med massor av poäng.

2-3. Därefter kommer DamPölsan - och också Damgården, som överraskat och lyckats förvånansvärt bra.

4-6. Sedan har vi en tredje grupp, som Luleå leder, följt av DamGnaget och dessutom DamStocksund - det "normala" bottenlaget, som i år gått mycket bättre än tidigare år. Men Luleå är klart före de två Stockholmslagen och har chans att kanske framöver hänga på DamGården och DamPölsan i en trio för platserna 2-4.

7. Ytterligare ett hopp nedåt finner vi DamPungen

8-10. Och så de tre lag som inlett serien svagast: DamMooDoo, TrottoarDamen och Ada-Gottlaburgdamen.

Så vi har en riktigt svår säsong - den första sådana för Luleå Hockey, som senaste fyra åren vanligen dominerat SDHL väldigt och vunnit serien varje år, efter att bara ha tappat ett fåtal poäng överhuvudtaget.

Såvitt jag vet väntas den japanske OS-kaptenen Osawa komma tillbaka efter hösten men när det gäller Emma Nordin och Michelle Karvinen vet jag inte vilka skador det gäller och prognosen för dem.

Men skulle vi återfå de vi nu saknar är det klart att vi kommer att bli starkare och borde åtminstone bli på DamPölsa- och DamGården-nivå, även om vi kanske/nog inte kan nå upp till DamHVs styrka. Och nog känns det som att DamHV redan vunnit årets SDHL.

Men kanske vi i ett slutspel kan med hjälp av rutinen utmana om vi möter dem i - kanske semi, men än troligare i final.

Ett nytt läge och en ny utmaning för årets Luleå Hockey-damer. Det blir spännande!
Kommentera