Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009070

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, underbart att ni förnedrade Apan, det ska Apan ha! Hoppas ni lyckas lika bra på lördag.

Nej, Nordans tackling på Frallan efter bara sekunder av första matchen i första kvartsfinalen glömmer man inte. Hadd det skett i år skulle han haft en lång avstängning efter att ha siktat in sig på huvudet med maximal kraft. Frallan å sin sida tappade precis allt i åratal efter den smällen: hade kanske blivit NHL-stjärna, hade kvaliteer att bli en av de bästa. Fick så småningom en hyggligt stark karriär men tror verkligen att han kunnat bli så mycket bättre, om han inte efter närkontakten med Nordan tappat stilen i åratal.

Nåja. han förtjänar säkert den hissade tröjan eftersom han och Jugren ägde sönder svensk hockey i många år. När Ulfven fick PP kunde man räkna in mål direkt, behövde knappt spelas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så lite sparkboll. I dagarna är många upprörda i Malmö, sedan Zlatan köpt 25% av Hammarby. De vandaliserar hans staty och sprayar "Judas" på hans hus. Ser det uppenbarligen som ett "förräderi" att han inte helt och hållet är MFF:are. Nu ska Markus Rosengård hyllas vid sin sista match och det meddelas att det skulle ingått en hyllning av Zlatan, som nu tagits bort.

Själv kräks jag åt reaktionerna och förstår att MFF aldrig någonsin förstått Zlatan. "Man kan ta grannen ur Rosengård, men man kan inte ta Rosengård ur grabben" har Zlatan sagt, men de har inte lyssnat.

När Zlatan var junis i Malmö skrev en av de andra junisgrabbarna ett brev till alla föräldrar och försökte få dem att vara med på att kräva att Zlatan skulle sparkas ur föreningen. När Zlatan såldes till Ajax anser Zlatan att han blev lurad eftersom nästan alla pengar gick till MFF och bara småpengar till Zlatan. Och nu har han inte spelat för MFF på bortåt 20 år.

Hur kan de vara så inbilska att det får för sig att Zlatan ska lägga sig platt och hylla Malmö efter detta? Han gör det inte och jag håller med honom till 100%. Han bjöds in med armbågen och endast eftersom han var en sådan otrolig sparkbollsbegåvning lyckades han ta sig fram.

Att han nu står staty i Malmö eftersom han är Sveriges i särklass bäste sparkbollsspelare genom tidigare är inte konstigt och framför allt innebär det inte att han nu ska "betala för statyns placering" genom att vara MFF trogen i allt.

Jag ser Hammarbys laguppställning där efternamnen på de flesta spelare slutar på
-ic och ser vad Zlatan nog såg: här har du en förening där spelet hyllas och där alla får en likvärdig chans och respekteras. Så har det alltid varit i Bajen även när spelarna var uppvuxna på söder och hette Nilsson, Karlsson och Andersson.

Hammarby är så mycket mer Sverige än MFF. Rosengård är så mycket mer Sverige än MFF. Zlatan regerar.
Kommentera