Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009476

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och inför lördagens matcher, låt oss kolla upp tabellen.

Jag har färgmarkerat de lag jag tror att vi redan nu kan hyfsat väl prognostisera läget efter alla 52 omgångar för.

GRÖNA GRUPPEN
Lag som definitivt kommer att tillhöra topp sex. När det gäller Luleå och Frölunda handlar det antagligen om platserna 1-3; Warulfven mycket väl också. Har däremot liiite svårt att tro att Öret ska hålla stilen säsongen igenom men inom topp sex blir det säkert.

RÖDA GRUPPEN
De flesta av dessa - kanske alla, kommer att vara "röda" när serien är över också. Man vill ju tro att Läjkers ska kunna skärpa sig och klättra uppåt, men i så fall måste de ersättas av ett gult lag och vilket skulle det vara? Apan, gissar jag,

GULA GRUPPEN
Där det mesta kan ske.
• Röglarna är ju orättvist här, elakt drabbade av skador, och skulle annars vara gröna. Kanske de kan få ihop spelet med ett oskadat lag igen och kämpa sig gröna?
• Pölsan är nog det gula lag som på senare tid imponerat mest och jag tror att de kommer steg för steg klättra inom gula gruppen.
• Djurgårn är nog det lag som KAN ha bäst potential av de gula. De har haft viktiga spelare borta och kanske kan de få ihop ett nästan "grönt" spel när de blivit fulltaliga, vi får se.
• Övriga tre är inte så mycket att hurra över. HV levererar på en halvhyfsad nivå men inte mer. Troligen att lag för socialt slutspel, men liiiite chans på någon av platserna 5-6 och därmed toppsex. Malmö är mer lata och vinner varannan match, förlorar varannan, typisk Malmöstil och så fortsätter det nog. Apan är väl det stora frågetecknet. Är definitivt inte och blir inte heller ett topplag utan snarare ett gul lag, kanske socialt slutspel. Men har en förmåga att lägga sig i lånnnnnga formgravar och kan de inte motstå den tendensen kan de bli t.o.m. röda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
VECKANS WENNERJOLM
Ja, det är en nyinstiftad utmärkelse som utdelas till den självutnämnde mediaexpert som varit mest borta i kolan under veckan som gått. Och namnet kommer om alla förstår från mästaren på området, herr Vennerkvist själv med ett CV där nästan inga rätt kan återfinnas.

Och helt korrekt går veckans pris, MVP (Meste Vennergren Pajas) till herr Vennersohn själv!

En av Vennersjös favoriter är ju att i stället för hockey runka sida upp och sida ned med påståenden av typen "Trottoarkantens IF är älskade i hela Sverige, inget lag har så många supportrar som Trottoaren överallt i Sverige, de är ällllllskade!"

Nu har han masturberat den där lögnen igen.

Visst. Trottoarkanten drar rätt mycket hemma och drar rätt mycket borta.

Men beror det på att "alla älskar trottoaren" och alla vill se laget med en historia av fin hockey?

Som Vennerkvist påstår?

Nej för fan.

I veckan skrev lallaren i Aftontrasan om det där igen och satte t.o.m. upp en lista över hur "älskade" lag är i landet. Med Luleå på plats 6 eftersom "de symboliserar norrlandshockey" och Apan på plats 7 för "de symboliserar också norrlandshockey, men drar inte borta lika mycket som hemma där de har en jättestor publik"....

Herregud, vilket dravel. Jag är imponerad eftersom jag tycker det skrivet av någon som är så berusad att jag förstår inte hur fan han hittar fram till tangenterna.

Lyssna nu, Vennerman, så ska jag förklara Trottoarkanten för dig.

Leksand har knappt 16 000 invånare, det är korrekt.

Men öppna ögonen!
• Leksand 16 000 avstånd 0 km
• Gagnef 10 000 avstånd 20 km
• Rättvik 11 000 avstånd 21 km
• Borlänge 52 000 avstånd 45 km
• Falun 59 000 avstånd 49 km
• Vansbro 7 000 avstånd 62 km
• Säter 11 000 avstånd 70 km
• Ludvika 27 000 avstånd 86 km
• Hedemora 15 000 avstånd 86 km

Över 200 000 invånare inom 30-60 minuters bilkörning!

Saken kommer liiiite i annat läge nu, eller hur?

Och vidare kan man fråga sig: Vad kan de syssla med där i Dalom? Vad konkurrerar? Är det så underligt att folk går på hockey? Vart fan ska de annars gå - och ställa sig i kön på wurremacken som alla dagar då det inte är hockey och fundera på dagens stora fråga "ska jag ja mos eller pommes fritt till slangarna?"

Klart som fan att de går på hockey eftersom det inte finns något annat att göra. Hockeyn må vara trist och hur kul är det att se laget får stryk hela tiden som det varit senaste 20 åren. Skittråkigt förstås - men allt annan är ännu skittråkigare och det är hela saken.

Vidare är arbetslösheten uttalad och någon mer avancerad utbildning finns inte hemma i Dalom. Så klart som fan att folk flyttar därifrån. Väl utflyttade passar de på att gå på hockey om Trottoarkanten ska spela, för då kan de passa på att träffa folk hemifrån. Och med ena ögat se på hockey.

Så sammanfattningsvis lär man sig i Dalarna att gå på hockey för där finns inte annat att göra och när man flyttat därifrån går man på hockey när Trottoaren kommer på besök, för det har man lärt sig.

Herr Vennermalms Trottoaronani när han får fontänorgasmer av att yra om att den lilla orten (jovisst du, över 200 000 inom normalavstånd) älskas av hela Sverige (knäppskalle; inte fan går någon som håller på ett annat lag speciellt för att se Trottoarkanten för att man "älskar dem" eftersom de blev mästare för femtio år sedan; det är bara utflyttade masar och kullor som dyker upp).

Jag funderade på att inte skriva det ovanstående. För att inte vara elak och såra sådana som håller på Trottoarkantens IF. Men för tusan, hur länge ska dravlet få stå oemotsagt, hur länge ska aftontrasans självutnämnda "experter" och andra få stå och runka Trottoarkant, falskeligen påstående att de skriver om hockey, vilken de skiter i?

Själv hyser jag inte den wurm för Trottoarkanten som Vennermark påstår att vi alla gör. Jag vet att de var duktiga för mycket länge sedan liksom göta, atlas copco, westwermania och andra.

Men mina starkare minnen är från när Trottoaren i slutet av förlorade matcher i Elitseriens slutomgång, när Luleå gått till slutspel medan Trottoaren nått kval eller spelslut, passat på att #hämnas# genom fula överfall för att skada lulespelare. Kommer t ex ihåg hur sigge svensson bakifrån smällde sönder knäet på den fine lulebacken vaclav burda, när Trottoaren fått storstryk av lule, lules slutspel var 5 min bort, och burda blev invalid ett halvår.

Nej, det har inte fött någon kärlek precis. Och på senare år när de avslöjades som trottoarkantsförsäljare och mycket mer i syfte att lura staten på miljoner och annat vidrigt som bara Apan varit i närheten av med alla släckta julgranar och "åskådare" i form av tomma stolar.

Nej du vennerström. När du påstår att hela sverige älskar trottoarkanten vill jag bara lägga en pizza.
Kommentera