Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009582


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja, shit också: Frölunda har kvittrat, och HV har vänt.

Luleå har lirat en box nyss och fortfarande 0-0.

Det är i sanning underbart för en hockeyälskare att se Luleå spela box. OK för att PP-motståndarna får komma in i zon men i så fall får de spela med ryggen mot vårt mål och skulle någon få chans att skjuta från distans kommer antingen en spelare i skottlinjen, eller lämnar spelaren fri sikt för Berguven eller Lassi som förstås räddar.

Jahaja, nu ska Luleå spela box igen. Vi hoppas att det blir en vacker hockeyuppvisning igen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kommentatorn - nej, det är INTE aprunkar-Lindberg, tack och lov - påstår att det sitter 13 NHL-scouter på läktaren. Och de är INTE här för att se pungar spela hockey, även om det säkert är uppreendeväckande. Nej, de är här för att se tänkbara draftspelare och fr a tycks det gälla "The Gun" - Noel Gunler.

Kom igen nu, The Gun, impa loss med några baljor nu!

Påminner om en match för många år sedan mellan Frölunda och HV, då det drösat in av scouter som skulle titta på en ung Henke Lundqvist.

HV:s dåvarande vakt Stefan Liv hade skadats och HV kontaktade en, igen-kligen pensionerad, Jarmo Myllys som förklarade "jag kommer".

Mannen, Myten, Legenden kom, sågs och segrade. Myllys var rena väggen och efter första perioden och ställningen 0-4 blev Henke utbytt. Scouterna förklarade att "Målvakten var fantastisk, underbar....åh fan - var det den andre vakten?" Varpå Henkes övergång till NHL fick vänta ytterligare ett år. Och det tror jag gjorde Henkes karriär - han kom över ett år starkare och just då hade han flytet att chansen bjöd sig, att ta en förstaspade för NY Rangers. Henke har Myllys att tacka för sin karriär och för att han blev Sveriges bäste vakt någonsin, alltså.

Samtidigt som Myllys effekt på Luleå - där vi i detta nu har Luleåutbildade vakter i ett stort antal SHL-klubbar (Lassi, Berguven, Fasth, Rifalk) - inser vi alla hur STOR Myllys var och fortfarande är.

Jag tycker att vi framför Delfinen skulle peta upp en staty av Myllys a la Zlatan i Malmö, men om Zlatans staty är 3 m bör Myllys staty vara 4 m. Tycker den kan visa upp Myllys i ögonblicket sedan han gjort mål! Hur underbart som helst att se honom hoppa av glädje med armarna utsträckta. Myllys satte förstås inte bara ett utan ytterligare ett mål, och hade dessutom en j-a massa assist efter att ha frispelat målande lulespelare: Myllys har fler assist- och målpoäng än de flesta som spelat för Luleå Hockey. Bara en sån sak.

Finlands dåvarande förbundskapten ansåg att Luleå spelade med 6 mot 5 eftersom Myllys - med den mest underbara klubbteknik en vakt visat upp - fungerade som tredje back.

Shitr, så man saknar de tiderna, men varje gång jag ser Lassi och Berguven briljera ser jag arvet efter Myllys.
Kommentera