Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2011879

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Tack, och det var starkt av er att slå Pölsan, som inte år ofarliga. Håller tummarna för att det vänder för Röglet nu, trots att inte alla är tillbaka,
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Idag har vi:

• Luleå-Ulfven
• Frölunda-HV
• Oskars-Gangsteröret
• Apan-Trottoarkanten
• Pölsan-Läjkers
• Malmö-Pungen

Djurgårn och Röglet har spelledigt, eftersom de redan mötts i förväg, och efter dagens omgång har samtliga lag spelat 24 matcher. Och sedan har SHL spelledigt 10 dagar pga vodkakupper och sådant. Plus Champions period 4-6 av kvartsfinalerna.

Jaha, det här blir en svår match förstås, som alltid när Warulfven är på isen. Senast vann vi ju i Karlstad sedan vi oerhört imponerande stängt av Ulfven. Deras främsta styrka är ju anfallsspelet, men kan man få stopp på det, kan man få goda chanser mot deras försvar som är sårbart, speciellt om de ställer mApKyss med spadan. Ulfven trivs inte med att motståndarna har pucken.

Och på Ulfvens officiella sida förklarar de att nu gäller det:

"SHL:s tätaste försvar mot ligans bästa offensiv"

Nja, det är den match som Ulfven vill se, förstås. Att deras linor ska få försöka gång på gång mot oss. Själva vill vi ju se till att den matchen får vi inte se, eftersom vi trycker ned Ulfven redan tidigare, genom att VÅRA linor pressar deras försvar att inte lyckas vända spel organiserat, att inte komma med samlade linor över isen ned i vår zon efter öppnande pass från backar. De som inte förstått Bulanhockeyn, tittar på tabellen och ser hur få mål vi släpper in, ser framför sig en "femmannabox" som står samlade i vår zon och försvarar, men det är ju helt fel. Vårt försvarsspel börjar ju redan i motståndarnas egen zon och tack vare att våra forwards är så jäkla duktiga på det spelet, slipper vi se motståndare som sköljer över oss gång på gång och som får långa anfall i vår zon och tröttar ut oss. Visst, vi är duktiga att försvara oss i egen zon också och tillåta de skott som våra vakter föredrar och inte konstigt att vårt BP är bäst i serien. Men vårt allra bästa försvar och det som gjort att motståndarna har så svårt att komma åt oss - det står våra linor för. I motståndarnas zon.

Och den hockeyn är ljuvlig att se, men får att se den måste man förstå hockey. Och inte som självutnämnda experter tro att det enda som "händer" i hockey är att det görs mål och att matcher, där det blir få mål, är lika spännande som att se målarfärg torka.

Nej. Den här matchen kommer att avgöras i Warulfvens zon. Om vi kan se till att spelet fastnar där med puck för Ulfven eller puck för Luleå, då vinner vi. Blir det en matchbild som Ulfvarne tycks vänta sig "seriens bästa anfall står och pumpar på mot seriens bästa försvar" dvs placerat i Luleås zon; ja, då är det stor risk att vi torskar.

Som Luleå agerat senaste månaderna borde vi ha goda chanser hemma i Delfinen idag, men vi vet ju att en upprepad Ulfv inte är att leka med och säkert har de funderat ut något jäkelskap för att förvirra oss och få oss att inse att...

Warulfven är Warulfven
Kommentera