Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2012220

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag ser Luleå spela och jag känner mig stolt. Vi har aldrig haft den där fäblessen som gällt i Apan att ha spelare som agerar bekväma primadonnor, utan hyllat sådana som går in och för laget ger allt varje byte, varför t ex Per Ledin alltid varit ett ljus för oss.

Och nu har Bulan byggt ett lag där alla gör allt hela tiden och det som plockar ned övriga lag är hur våra linor uppträder i motståndarnas zon - när vi har pucken är vi målinriktade in i slottet, in framför målet, hitta vägar in - eller när motståndarna har pucken - var på dem som getingar, pressa och få dem att tappa puck eller åtminstone inte kunna åstadkomma några snabba spelvändningar eller kontringar utan när de överhuvudtaget går till attack oftast komma med en ensam gubbe mot alla våra.

Jag njuuuuuter av att se Luleås effektiva spel. Till skillnad från experter på stavhoppning och liknande, som "kommenterar" hockey och gnyr över att det inte blir 10-20 mål.

1-0 till Luleå efter första perioden. Nu kommer den andra period där vi ofta lyft hockeyn och kört över motståndarna. Kommer Warulfvens motdrag nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Andra perioder är vår starkhet

Kul artikel i dagens VF om Pennerborn och Bulan. De tog båda tog över 2017, 127 matcher senare har FBK tagit 234 poäng, LHF 232.
Gjorda mål och insläppta mål skiljer dock mer, Färjestad har 426-324, Luleå 332-254 . Stark offensiv mot stark defensiv ger lika många poäng.
Kommentera