Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2012864

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sammantaget. Luleå inleder synnerligen starkt men därefter har Lausanne lyckats få till sin hockey och gör det mycket bra. Stänger till utmärkt vid egen blå där de i princip bildar en perfekt mur och bryter ofta Luleås genombrottsförsök och då har de minst 2-3 spelare som snabbt sticker i farliga kontringar. Oftast kan vi skydda något, men Lausanne kommer fram till skott från halvdistans många gånger - dock mot Berguven som är stabil och svår att måla på.

Med lite oflyt hade vi inte vunnit perioden med 2-1 utan kunde torskat den med 0-2 kanske.

Lausanne vann skotten med 5-9 - trots att vi hade fyra minuter PP!

Så Lausanne ÄR farliga och nu får vi skärpa oss lite defensivt och inte ge Lausanne chansen till spelvändningar. Bättre att - om vi inte kan komma in med puck - dumpa ned pucken med snabba forwards som hinner ned, ta puck, och kontroll.

Som ett exempel funderade jag på hur det skulle se ut om Lausanne mötte Apan. Min bedömning är att i en sådan match skulle Lausanne - efter nu fyra spelade perioder - haft ledningen med typ 8-1.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Näst sista paus - om det inte blir förlängning - efter fyra spelade perioder mot Lausannorna.

Vi leder med 4-2 sammanlagt och det ska vi vara nöjda med. Ja, efter första tre perioderna kunde vi haft en större ledning, men i den nyss spelade perioden imponerade Lausannorna och att vi vann den perioden med 2-1 känns lite flytaktigt.

Nu tycker jag att vi i denna period vill se att vi mer säkert går igenom deras styrspel vid blå och inte tillåter spelvändningar. Andra perioderna ÄR ju våra bästa och hoppas på det nu, samt att Bulan rättar till det som ofungerat förra perioden.

Men först ska vi spela av ett PP för lausannorna. Kom igen nu!
Kommentera