Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2013267

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu är det beslutat om speldagar för Champions semifinaler. CHL hade ju planerat 7 och 8 respektive 13 och 14 januari, vilket skulle ha inneburit att något-några av de svenska lagen skulle ha fått spela i CHL mindre än 24 timmar innan de hade match i SHL 9 januari.

Men CHL tog ett bra beslut och nu kommer endast 7 och 14 januari att bli speldagar och båda semifinalerna går samtidigt. Bra gjort, CHL!

7 January 2020
1800 Frölunda Indians vs. Luleå Hockey
1900 Djurgården Stockholm vs. Mountfield HK

14 January 2020
1800 Luleå Hockey vs. Frölunda Indians
1800 Mountfield HK vs. Djurgården Stockholm
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi SHL-uppehåll eftersom det ska spelas en sådan där väsentligen meningslös vodkakupp, för att Garpen ska kunna testa spelare för VM, där de ändå inte kommer att få delta eftersom han förstås fyller på med lediga NHL-spelare då.

Jaja. Luleå slipper dock släppa till spelare eftersom de nationella förbunden kommit överens* om att de lag som spelar det viktigare CHL-slutspelet inte behöver släppa ifrån sig spelare.

Så Garpen väljer att i stället fylla på med hela fyra spelare utbildade i Luleå; Zaar, Rydahl, Sylvegård och Strömwall.

Men Apan är spelledig och därifrån kan Garpen fritt fylla på med spelare. Tidigare har de ju varit kvar i CHL och har därför sluppit, annars skulle ju massor av Apspelare varit med i Tre Kronor, hävdade ApPravda Nollan. Ja, den självutnämnde "hockeyexperten" trasans winnervik ansåg ju att Tre Kronor i OS kunde bestå enbart av apspelare. Så, hur många apor och före detta apor har Garpen tagit ut till Tre Kronor? 5? 10? 15?

Ha ha ha, nej, det blev en enda, den misslyckade backen Arvid Lundberg från Clemensnäs. Tydligt att Garpen valt att minimera inslaget av sådana där backar som föredrar att slå indianer och söka få passningspoäng på motståndarnas mål. Lundberg väntas få mycket begränsad speltid för att inte kunna servera motståndarna så många mål.

Att just Lundberg kom med berodde antagligen på att Garpen ville undvika att höra Lundberg gnälla i Aftontrasan, som han gjorde 2013 när han inte fick vara med i småkronorna till junis-VM: "– Jag blev både arg, ledsen, ja, hela paketet egentligen. Det var en jäkligt tråkig nyhet att få,... – Det är klart att det känns orättvist, ...Nu är det full bojkott som gäller från min sida, säger han."

Lundberg (idolporträtt nedan) har ju dock lyckats få lite hockeyutbildning i Läjkers, innan Apan köpte in köpespelare Lundberg i somras, varpå Lundbergs kompis från Apans junisar, Kågström (numera aprunkare på Hockeysverige) utnämnde inköpet till "en av SHL:s 10 bästa värvningar säsongen 2019-2020.
Kommentera