Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jag läser många som tycker att Luleå gjorde en dålig match.

Jag håller inte med.

Enligt min uppfattning visste Apan att de inte skulle ha chans om båda lagen släpptes lösa att spela hockey och därför valde Apan att kämpa som svin för att neutralisera och förstöra Luleås spel samt chansa på kontringar och att pucken skulle studsa rätt.

Och under första perioden höll det, speciellt eftersom Apan fick in 0-1.

Men i andra perioden och i tredje perioden tog Luleå över allt mer och spelade ned Apan efter noter. Apans försvar då var att hålla oss borta från de svåraste chanserna men de dök upp ändå. Men i de lägena när Apan inte kunde stå emot och vi fick riktiga chanser satte vi inte dem.

Dock lyckades vi nå oavgjort och det som följd av att när ett lag har ett sådant tryck som Luleå och går på mål gång på gång ska det mycket till för att det unte förr eller senare kommer mål. Och det gjorde det, men när de kom var det förstås lite flyt att just de puckarna gick in. Men med så många chanser blir det till slut mål.

Och så torskar vi på straffar, när vi nästan vunnit det momentet, men plastlaget Apan hade köpt in några köpespelare som var duktiga på att straffa och så vann de bonuspinnen.

Jag tycker att det Luleå var det bättre laget men att i tappade två pinnar av två anledningar:

a) Apans mål kom efter chansförsök där Lassi INTE fick hjälp av stabilt defensiva backar att ta bort apor som svingerli och alvarez framför mål. Där hade vi Själin och Jesper som var alldeles för snälla medan rejält defensiva backar skulle plockat bort dessa apor och Apan skulle inte haft ett enda mål.

b) Zebrorna. De valde att försöka att inte blåsa alls - vilket jag i princip gillar, för att de inte ska blåsa sönder matchen - men de gjorde ett antal blundningar som var häpnadsväckande. Jätteblundningen när Erik trippades i slutet av första, jätteblundningen när Einar blev totalhållen fri framför mål i slutsekunderna i tredje. Ojojoj. Ytterligare PP där mot en slutkörd Apa och då skulle det nog inte varit 2-2 efter tre perioder...

Sammantaget. Skuggan har varit en fantastisk succé som GM och landar han nu båda Linusarna är det fantastiskt. Men för denna säsong skulle vi behöva en ytterligare back. En stor och stark jävel som rensar bort småskit son svingerli och liknande framför mål. Sedan får vederbörande gärna ha ett rejält skott från blå också.

Just denna brist, att ha ett antal luckor bland backar som är för mjuka framför eget mål kan bli avgörande i slutspel när vi t ex kan räkna med att Frölunda kommer att vara rejält fula på den platsen. Det kanske vi får klart för oss under närmaste månaden då vi ska möta Frölunda fyra gånger...