Luleå HF

115672 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2021020

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro:
Jag har slutat läsa där.
Förstår inte deras Göteborgshumor.
Den är för låg för mig...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vad säger man övergripande efter matchen?

Jag tänker till att börja med att det var två lag där varenda spelare gjorde allt de orkade och spelade sin bästa hockey. Joel gnällde efter match och menade att Frölunda borde varit snabbare och borde "gjort sin gubbe" och liknande, men enligt mig är sanningen den att det lyckades inte som Frölunda är vana vid - eftersom Luleå inte tillät det!

När det gäller Luleå är jag imponerad av att se hur alla spelare gjorde i stort sett allt rätt och framför allt höll man Frölunda utanför slottet och de fick bara till skott från distans när det var ordnat spel. Däremot lyckades Frölunda komma till bra lägen med spelarövervikt när de förmådde gå igenom Luleås höga press och då gå till spelvändningar, framför allt i första perioden. Men då räddade lassi oss genom fenomenalt målvaktsspel!

Under sista 4-5 minuterna fick Frölunda också trycka på rejält då Luleå enbart försvarade sig, men i dag hade vi flytet med oss och lyckades spela av tredjeperioden med målöverläge.

I december visst vi ju att detta skulle komma. Fyra viktiga matcher mot Frölunda - troligen vår svåraste motståndare senare i vår i slutspelet - och mycket spännande att se hur det skulle gå.

Första matchen i Göteborg förlorade vi med 1-0 på ett slumpmål i slutminut, och hade tidigare fått känna på "Frölundahemmahockey" med 4 utvisningar på Luleå första perioden bland annat.

Men vi stod emot någorlunda alltså.

Andra matchen uppe i Luleå var vi ännu bättre och vann.

Och nu vinner vi tredje matchen, inför ett fullsatt Frölundaborg, och med ett spel där Luleås Bulanhockey, lyckas väldigt bra att stå emot ett Frölunda som ger järnet.

Det ska sägas att utan Lassis insatser kunde vi ha torskat stort idag och dessutom att Frölundas farligaste spelare sedan många år, köpespelaren Lasch idag inte imponerade som han gjort många matcher förr om åren. Till viss del eftersom Luleå inte tillät honom, men dessutom verkar han inte vara riktigt OK i foten.

Nu är detta ju speciellt med Champions att vi inte spelat och vunnit en match utan att det är bara första tre perioderna av sex perioder och ur den aspekten är en enmålsledning inget att hurra för; det kan snabbt vända.

Och Frölunda har definitivt visat att de kan vända tidigare under säsongen i CHL.

Frölunda torskade första matchen hemma mot Graz med 5-6 - vann borta med 1-5!

Frölunda torskade första matchen hemma mot Mountfield med 2-3 - vann borta med 3-4.

Frölunda torskade första matchen hemma mot Biel med 2-3 (efter att ha legat under med 0-3) - vann borta med 3-5 i sudd.

Frölunda torskade första matchen borta mot Warulfven med 6-3 (efter att ha legat under med 5-0) - vann sedan med 8-2.

Så, sammantaget tycks det här vara standard för Frölunda, att torska första matchen, men ändå krångla sig vidare i match 2. Så detta är så långt från klart som det kan vara. Sanningen är den att Luleå måste vara lika bra som idag när vi möts i Delfinen om en vecka - och ändå kan det hända att vi torskar ändå. Om inte Lassi - eller om det blir Berguven - kan vara på topp när Frölunda får de chanser de säkert kommer att få.

Men de kan i alla fall inte räkna med gratischanser och PP ordnat av en fanatisk hemmapublik och det får vi vara glada över.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Vombat och Perro}: Jag läste och det är inte trevlig läsning. Bara klagomål på domarna i inlägg efter inlägg. Min bedömning är att man är så van att Frölunda ska ha väldiga fördelar hemma att man inte förstår vad som händer när det kommer internationella domare och dömer hockey. När hemmapubliken vrålar ska det visas ut, tycks cyklopuppfattningen gå ut på.
Kommentera