Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2022762

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Vargskräcken finns alltid där. Sedan finalen 1997 då vi tappade ett "säkert" glud utan att förstå hur det kunde hända.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två dagar kvar till CHL-semifinalernas 4e-6e perioder och Luleå tar emot Frölunda hemma i Delfinen och startar med en ledning på 3-2. Intressant att se hur klubbarna presenterar eventet på respektive hemsidor.

LULEÅ HOCKEY
Hela första sidan är helt täckt av presentation (se övre bilden nedan) . Och Trebor skriver "Nästa hemmamatch blir den hittills viktigaste matchen för Luleå Hockey den här säsongen. Då avgörs det om vi kommer avancera till ännu en CHL-final på hemmaplan eller inte."

Luleå arbetar rejält för att marknadsföra eventet och man hoppas verkligen att vi får runt fullsatt som vi haft i många SHL-matcher på sistone med en härlig stämning som följd.

Dock tror jag Trebor kanske missat när det gäller VAR en eventuell final för Luleå kommer att spelas. Tidigare var det så att det lag som tagit flest poäng under grupp- och slutspel skulle få hemmaplan i finalen, och det är mycket riktigt Luleå Hockey. Men. Numera är det en liten grupp i CHL-ledningen som bestämmer var matchen ska spelas och den nämnda rankingen är bara en del i detta; andra faktorer som bra hotellrum, lätt att resa dit, trevligt annat att göra i staden och annat blir avgörande. Och gruppen behöver inte motivera beslutet som vidare inte kan överklagas... Känns nästan som en anti-Luleå-bestämmelse, ungefär som det att CHL-segrare har frikort till nästa säsongs turnering och då rankas som #1. Förutom då Luleå vann, och vi inte alls fick frikort, rankades dessutom som #32 bakom danska lag, franska lag m m och därför lottades till en skittuff grupp (vi fick högst poäng och bäst målskillnad av alla grupper, slog Luokko Rama inbördes, men rankades som grupptvåa ändå, förklara det den som kan) och tufft slutspel där vi föll på straffläggning mot ...Frölunda, som förstås vann hela skiten sedan.

Nåja. Ingen tvivlar på att det är den moraliska finalen vi ser i Delfinen på tisdag. Flyt-Apan fick ju skitlätt väg till final men ballade ur ändå och lekte tappa tvålen med Djurgårn i kvarten.


FRÖLUNDA
Skriver inte ett skit (se nedre bilden). Försöker de låtsas som att matchen inte spelas för att de är rädda att förlora? För att vräka på med skryt om de vinner, a la Apan/ApPravda?

Jag brukar själv inte göra skillnad på män eller kvinnor, olika hudfärg, sexualitet och så vidare men måste erkänna att jag är överraskad att notera att gottlaburgare fuskar och myglar i alla sammanhang, bara för att skratta och påstå "vi e la goa gubbar juh" när de blir påkomna med fingrarna i syltburken.

Kan det bero på ett de lider av ett uttalat mindervärdighetspomplex eftersom de är näst störst i Sverige, bakom Stockholm? Typ den värsta placeringen i en tävling är andraplatsen?

Själv brukar jag titt som tätt besöka Göteborg för möten eller för att hålla tala eller ge presentationer. Jag brukar då inleda med att förklara att det känns fint att komma ut till landet på besök, vilket får de goa gubbarna att bli ogoa i fejset.

Hoppas få se liknande ogoa nunor efter matchen på tisdag.
Kommentera