Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2026934

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Eftersom Swikegård och SeMer förklarat att det var Berglunds "fel" att han blev hjärnskakad - troligen menar de att han valde att skalla stackars Irving på axeln - kan vi väl räkna med att någon rapport till disciplinnämnden blir det inte.

Vem är Irving?

Ja kolla in honom på Eliteprospects. Inte så stor kille 185 cm 85 kg, 23 år. Men ett CV bestående av en j-a massa utvisningsminuter. I fjol, i Norge, "bara" 40 utvisningsminuter, men året innan, i ECHL 87 utvisningsminuter, och hans tidigare år som junis passerar han det vid flera tillfällen.

En riktigt ovårdad fulspelare alltså.

Och vad gör han nu (se bilderna)?

Ja, Jonas Berglund, med rygg mot Irving, har hämtat en puck vid sargen och vänder sig om och passar den uppåt. Och har ingen som helst koll på att Irving är ute efter blod, inte en chans att han hinner se och reagera att denne fulspelare kommer att överfalla honom. Blindside, eller hur?

Han lyckas också spela ifrån sig pucken i den rörelsen och har Irving ambitionen att ta puck? Icke, sa Nicke. Han skiter helt i pucken och är bara inställd på att sätta en träff på den oförberedde Berglund.

Och så kommer då en "fin bröst mot bröst" enligt "Döda, döda" Swikegård. Är det så? Nej, förstås inte. Irving VET att Berglund håller på att spela puck och då blir lite låg.

Alldeles utmärkt, tycker Irving, och vrider kroppen 90% för att kunna träffa Berglund med den stenhårda axelkåpan och för att vara riktigt säker på att inte råka träffa bröstet utan nå huvudet, reser sig Irving rakt upp (se bild 3-4) - och han lyckas!

Träffar perfekt med den stenhårda axelkåpan i huvudet på Berglund, precis som han ville, och Berglund fälls som en klubbad oxe, får hjälpas av isen och skickas till omklädningsrummet.

Varför, undrar man, fick inte Irving spela kvar i Kanada? Trots hygglig produktion mål och assist? Varför skickar de ned honom till farmarligans farmarliga, varför vill ingen ha honom?

Till dess han bjuds in till Norge och övertas sedan av Gangsteröret?

Kan det vara för att han är en obotlig fulspelare - t o m efter kanadensiska förhållanden?

Men "Döda, döda" Swikegård, han vet minsann bäst: Helt juste! Detta är hockey! Naturligtvis MÅSTE man ha rätt att utdela ett sådant fysiskt våld som man måste inse kommer att skada hjärnan på en motståndare. Annars är det inte hockey! Enligt Swikegård.

Flåbusen Irving kom tillbaka i torsdags, efter avstängning fem matcher pga
"Örebrospelaren Aaron Irving kommer med fart från sidan och tacklar Thörnberg med vänster axel. En hård tackling som är uppåtgående och första kontakten träffar i huvudet. Thörnberg spelade inte mer i matchen.
Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Aaron Irving för checking to the head.
Nyckelfaktorer
• Tacklingen utdelades från sidan
• All kraft träffade huvudet
• Tacklingen innebar mycket stor skaderisk"

Se bild 5-7 nedan. Som jag ser det väldigt likt och summan av kardemumman är att Gangsterörets Irving utan tvivel är ute efter att skada motståndare, punkt slut.

Gogglade honom lite och se bild 8, en sida där de lägger in fighter - och Irving har hela sju fighter inlagda där under sista året, innan han stack till Norge då ingen ville ha honom i kanadensisk hockey.

Sammanfattningsvis. En j-a dåre som är ute efter att överfalla och skada spelare och slåss på hockeyrink; en "hockey" som förekom på andra sidan Atlanten för 40-50 år sedan, men nu vill de inte veta av honom.

Då kommer han hit till Gangsteröret och ska skada spelare här?

Släng ut den idioten!

Men blir han avstängd ens för överfallet på Berglund? Eller har "Döda, döda" Swikegård räddat honom nu?

Släng ut Swikegård också!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Huvudtacklingar är ett sattyg och borde generera massor av matchers avstängning gärna hela säsongen. Vi drabbades av en sådan och resultatet blev att en av de våra blev utvisade för protest. Fy Faan
Kommentera