Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2027037

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hockey_21: Jo, det vore eländigt, och i så fall borde spelarens få rapportera domaren till förbundet för ev. avstängning;-) Å andra sidan får spelarna, liksom domarna, reda på att de suger genom publik och sociala medier.

Alla kan göra misstag och det är bara att acceptera. Även att en domare gör ETT misstag förstås.

Det som är mer irriterande är när domare tappar matchen och hemfaller till att lyda publiken och letar utvisningar på fr a bortalaget. Det suger något alldeles för jävligt.

Vidare får man - i relation till den fråga du lyfter - påpeka att om en spelare slår ett felpass som resulterar i mål har det knappast någon betydelse för domarna. Men om domaren gör ett misstag...då kan det ha liiite mer betydelse för spelarna....

Jag tycker, igen-kligen, att spelare, tränare och supportrar skulle hålla genomgående käft och inte klaga ett skit över domarna. Men det förutsätter att domarna är värda att respektera.

Vi tar ett exempel. När Jonas Rönnqvist blev huvudtränare för Luleå Hockey för några år sedan med Bulan som assisterande, beslutade Rönken bl a att
• spelarna förbjöds ta onödiga utvisningar
• spelarna och tränarna förbjöds att gnälla på domare

Det fungerade bra i flera år, och domarna uppskattade Luleås sätt att uppträda.

Men när Luleå verkligen behövde respekt tillbaka av domarna - då ballade de ur alldeles ordentligt. Det gällde kvartsfinal mot Djurgårn då dåren Ap-Hardy väl medveten om att Luleå var bättre (vi tog ledningen med 3-0 i matcher) beslutade följande:
• spela fult, skräm Luleå och tackla gärna Luleåspelare i huvudet, speciellt junisar som kunde förväntas vara mer lättskrämda och hade svårare att försvara sig.
• kombinera detta med att ledande djurgårdsspelare och -tränare gick ut dagligen i media och påstå att det var så svårt att möta Luleå eftersom de filmade så jävligt och domarna lät sig luras.

SeMer och Stockholmsbaserad "riksmedia" hängde på som fan. Aftontrasans roosen kompletterade med att "Luleå är ju så tråkiga" och SeMer upprepade det gång på gång.

Följden blev att man piskade upp en pöbelstämning mot Luleå och hemmapubliken på Hovet hängde på som fan. Det blev klappjakt på Luleåspelare som fick kliva av den ene efter den andre med hjärnskakning allt medan domarna gav fan i att blåsa och bestraffa Djurgårn eftersom de var rädda att bli kölhalade av SeMer och äckelmedia.

Det var fr a Höjdhopparen och FriSören som "dömde" och lät gårdarna göra vad de ville.

Har vi anledning att respektera sådana "domare" och inte informera dem om att de suger?

Knappast. Men Rönken gjorde det ändå. Tack och lov vann rättvisan och Luleå slog ut Djurgårn i ett fullsatt, rödklätt Delfinen i förlängning efter match sju.

Men sedan, när vi mötte Apan i semi (och tog ledning med 2-0 i matcher och var bara sekunder från 3-0) "hämnades media och SeMer genom att hänga på en galen, västerbottensbaserad "journalist" som hittade på och spred lögner om Luleås sportchef. Vilket media kritiskt hängde på och arrangerade drev och klappjakt på Luleå varpå vi tappade tillräckligt fokus för att Apan skulle vänta och vinna semin med 2-4.

Sens moral. Ibland går det för närvarande faktiskt inte att avstå från att förklara att zebror suger, när de suger, men skärper de sig kan de slippa.
Kommentera