Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2027266

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL idag. Vi ska själva möta Pölsan borta i den gävliga arenan med det skrämmande namnet "Monitor ERP" och naturligtvis torskar vi "som vanligt" där. Tufft att få båda våra bogey teams borta på raken.

Annars följer man förstås bottenstriden med visst intresse. 16-17 matcher kvar där och det ser ju ut som att det blir 2 av de 3 lagen Trottoarkantens IF, Pungen och Oskars som får "glädjen" att kvala för att bli kvar eller sparkas ut.

Vilka lag ska man hoppas på? Vilka lag vill man se hamna under strecket och tvingas kvala?

Ja, jag har inga åsikter om vilken hockey de spelar och sådant utan tycker helt baserat på vilken rspekt jag har för föreningarna i fråga.

OSKARS
Har jag inget emot. Visst ser jag hellre ett norrlandslag i SHL än Oskars, men annars gillar jag Oskars som Kenttä med flera överraskande men imponerande tog ända upp i SHL.

PUNGEN
Cluben. Urtypen för ett plastlag som under hela sin tid i Elitserien/SHL baserat laget på dyrt inhandlade spelare, och som dessutom jävlats med andra lag i serien genom att låta dem identifiera och utveckla spelare, varpå Pungen klivit in och snott dessa spelare genom att erbjuda jättelöner. Mike Helber, som var ansvarig där en massa år satt ju i live TV, sedan han lämnat Pungen, och erkände skrattande hur enkelt han snott spelare som Luleå plockat in och gjort till storstjärnor typ Arlbrandt, Hjalmarsson med flera: "Vi lovade bara att höja deras lön till 4-5 ggr högre än de hade". Och därigenom satte de igång miljonrullning med höjda spelarlöner och ekonomiska problem för andra klubbar. En räv i hönsgården alltså.

TROTTOARKANTENS IF
Ja, hur var det nu? "Fick" i hemlighet en stugbyanläggning vid Siljans strand av kommunen. Sålde avtalsbrottsligt för stora pengar. Utnyttjade skattelagen som definierade att vid försöljning av en fastighet/anläggning beskattas man, men om man i ett "underavtal" också köper ett litet tillägg som hör till, t ex ett utedass, så var detta tillägg befriat från skatt. Varpå kommunen sålde en kvardatmeter stor Trottoarkant i centrala Leksand för småpengar, och hängde på ett "underavtal" om något mycket större (var väl stugbyanläggningen?) varpå de fick skatta för trottoarkanten medan de fick stugbyn skattefritt. Typ. Fruknsvärt fult beteende och naturligtvis borde det blivit ett kännbart straff. Saken utreddes och det slutade med att kommunen handlat fel och straffades. Skönt, förklarade Trottoarkantens IF, och förklarade att utredningen visade att "klubben gjort allting rätt". Att kommunen och Trottoarkantens IF delar säng med varandra, och att kommunstyrelsens och föreningens ordförande byter plats med varandra från år till år låtsades man inte om.

Vidare är det väl hög tid att denna förening byter ut den blå stjärnan på den vita bakgrunden ill förmån för nedanstående bild som bättre symboliserar den nuvarande verksamheten?

Ja, ett enkelt val.

Tror och hoppas att vi om några månader får se kvalseriena:
• Trottoarkantens IF - BurkÖlen
• Pungen - MooDoo
och däerfter kan hälsa två fina Norrlandslag välkommen tillbaka till finrummet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pungen lirar tydligen bra mot skadedrabbade Warulfven, men Ulfven har Arvid Holm i stället för ex-apan "sållet" mApKyss med spaden, och lugger därför bara under med 1-0. Just nu PP för PPPungen och vid en tekning drar en pung klubban rakt i ansiktet på Rydahl som fälls blödande. Zebran som står en meter därifrån och ser på är Höjdhoppare sjöberg, så det blir naturligtvis ingen utvisning.¨

Höjdhopparen suger!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi får Wolfram och Bodenbjörken som zebror ikväll i den gävliga ERP, som ko på laxen och lök på isen. Dessa lökar innebär förstås att de höga oddsen på bortavinst drar iväg uppåt.

Berguven tar spaden, Gustafssom är med, så backsidan är komplett med Auvitu som sjua.

Noel The Gun Gunler är inte med, men däremot Jonas Berglund, trots knocken av Gangsteröretbusen. Undrar om det var så klokt. Berglund har ju en tidigare hjärnskakning nyligen.

Tyrväinen- och Connollylinorna intakta. I trean har Ilomäki Fabbe och Brönnström med sig; kanske man skulle önskat att duktige fått lite mer producerande vingar för att nyttjas bäst. I stället för nämnda snipers. Och så en fyra där Olle har med sig Komarek. Och Berglund alltså.
Kommentera