Luleå HF

115461 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2027834

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser ut som att han passar som skådis i en ny version av Deliverance aka den sista färden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL!

Elitserien för damer är nästan slutspelad - bara 4-5 matcher kvar per lag - och de viktiga resultaten är i princip redan klara.

1. HV vinner och Luleå missar seriesegern för första gången på fem år. DamHV vinner överlägset och kommer dessutom att sätta nytt poängrekord eftersom de sannolikt går mer eller mindre rent nu på slutet och därmed passerar Luleås rekordresultat på 96 poäng. HV har bara torskat 2 matcher på hela säsongen - mot DamPölsan och DamGårn, samt förlorat en match på övertid mot Luleå och vunnit mot straffar mot något annat lag. Mycket imponerande och DamHV är förstås favorit till seger i slutspelet också.

2. Luleå saknade många spetsspekare under hösten och hankade sig fram någonstans mitt i serien men har nu fått tillbaka spelarna och går f n jävligt bra. Men kommer det att räcka mot DamHV i ett slutspel? Troligen inte, men vi får spela om det i alla fall.

3. DamPölsan blir trea.
4. DamGården blir fyra.
5-6. DamGnaget och StocksunDamen
7-8. TrottoarDamen och DamPungen

9-10. DaMooDoo och ODamLunda får kvala för att hålla sig kvar.

I detta nu har TrottoarDamen prcis spöat DamPungen och har därför 3 poäng fler än vad som framgår av nedanstående tabell och i en nyss påbörjad match ska DamHV spöa DaMooDoo.

Vi kan alltså se följande slutspel framför oss:

KVARTSFINALER

• DamHV - TrottoarDamen (eller ev. DamPungen)
• Luleå - DamPungen (eller ev. TrottoarDamen)
• DamPölsan - StocksunDamen (eller ev. DamGnaget)
• DamGårn - DamGnaget (eller ev. StocksunDamen)

Lite risk kanske för överraskningsresultat i matcherna för Stockholmslagen, men DamHV och Luleå ska väl utan vidare fixa sina matcher - som för Luleås del lutar mot repris på den tuffa finalen från våren 2019. Men mot en DamPung som är klart slappare i år. Mycket sannolikt att det fortsätter som följer:

SEMIFINALER

• DamHV - DamGårn
• Luleå - DamPölsan

Visst. Det finns alltid chans till överraskning men med mycket stor sannolikhet kommer vi efter semi att få följande:

FINAL

DamHV - Luleå

Med DamHV som stor favorit men helt säkert är det inte. Visst; under serien vann DamHV 3/4 matcher mot Luleå; torskade bara första mötet på övertid. Men Luleå är numera klart starkare med spetsspelare tillbaka. Allt kan hända, även om det lutar rejält mot HV.
Kommentera