Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2044256

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det var trevligt att få spöa Gangsteröret, men samtidigt en påminnelse om att de där gangstrarna är, har varit och kommer att vara ett lag som opassar oss och som vi gärna slipper möta i slutspelet. Nu är de ju lite på dekis senaste månaden men satan-i-gatan om vi får gangstrarna i kvarten. Med förlusten i kvart mot Riktiga AiK förra gången vi vann serien känns det olustigt.

Men det hände ju annat skoj; t ex att CryBerts Pung krossade Apan som utnämnt sig själva till oövervinnerliga. Nu finns det ju lite chans att de kan sparkas nedåt i tabellen och kanske - förhoppningsvis - missa att mygla sig in i CHL igen för att skämma ut sig själva, Sverige och turneringen med sina matcher inför helt tomma läktare.

Två omgångar kvar av SHL och vi kan väl se över de två viktiga strider igen-kligen, som fortfarande pågår. Nu har vi ju det ovanliga läget att de största striderna redan är över:
• Luleå är klara serievinnare.
• Malmö och Läjkers är klara för det sociala slutspelet åttondelsfinalerna.
• Pungen och pölsan är klara för spelslut och därmed är slutspelslagen klara.
• Oskars och Trottoarkanten är klara för kval.

Så, vad återstår?

1. SLAGET OM PLATS 2-4

Det börjar bli riktigt intressant nu när Apan, Ulfven och Röglet på plats 2-4 alla har 89 poäng och bara viss målskillnad - som kan ändras sista två omgångarna - i detta nu skiljer lagen åt. Lite i vassen lurar gäddan HV på plats 5, bara tre poäng efter, och med duktig målskillnad.

Visst kan Djurgårn åtminstone teoretiskt blanda sig i; men är hela 5p efter trion på plats 2-4 och dessutom med bedrövlig målskillnad.

Nej, kampen om om plats 2-4 står mellan de lag som nu har de platserna, fast med viss om än liten risk att HV också får ett långfinger med i spelet.

Vad gäller det?
• Lag 2 får i kvart det lag från plats 7-9 som gått vidare från socialspelet, samt hemmaplansfördel i semi, men kan undvika Luleå ända till final.
• Lag 3 får i kvart lag 6 - sannolikt Djurgårn - men kan undvika Luleå ända till final.
• Lag 4 får i kvart lag 5 - sannolikt HV - men med viss risk att åka på något av lagen som nu är på plats 2-4 i kvart, och riskerar dessutom att åka på Luleå redan i semi, om nu inte lag 2 eller 3 torskar sin kvart.
• Lagen på plats 2-3 är kvalificerade för att delta i kommande Europamästerskap med start genom CHL-gruppspelen i augusti.

Jodå, nog är det en strid att följa!

Vilka lag möter de då?

APAN
Apan-Läjkers
Luleå-Apan

WARULFVEN
Ulfven-Pungen
Läjkers-Ulfven

RÖGLET
Djurgårn-Röglet
Röglet-Malmö

HV
HV-Luleå
Trottoaren-HV

Warulfven har det lättaste motståndet och kan nog väntas ha god chans att ta sex poäng. Tror därmed att Warulfven tar andraplatsen.

Apan får det svettigare. Först ska de möte Läjkers borta och det utan psykbrytet och sedan har de den svårast tänkbara motståndaren Luleå i Delfinen i sista omgången. Troligen plats 3, viss risk plats 4.

Röglet har riktigt tufft motstånd, första Djurgårn - som vunnit senaste 14 matcherna på Hovet - borta och sedan det stekheta Skånederbyt mot Malmö i Ängelholm. Nu tror jag att Röglet är så starka att de mycket väl kan gå fullt i sista två och i så fall ha god möjlighet ta plats 3 och kanske t o m hota Ulfven om plats 2. Men samtidigt - det är svåra matcher för Röglet och plats 4 kanske är mest sannolik.

HV? Nja. De måste nog ta pinne av Luleå för att kunna blanda sig i och deras möjligheter kan i praktiken försvinna redan på tisdag efter torsk hemma mot Luleå. Luleå är närmare toppnivå nu än för några veckor sedan och HVs spel passar Luleå:-)

2. SLAGET OM PLATS 6-7

I praktiken tror jag att detta bara gäller Djurgårn och Bottenlaget.

Visst. HV skulle teoretiskt kunna ramla ned till plats 7 men för att detta ska hända måste HV kamma 0 i båda sina matcher, medan Djurgårn måste ta tre poäng av Röglet och sedan måste Bottenlaget vinna båda sina matcher, ta sex poäng och dessutom passera HV på målskillnad. Nej, det tror vi inte på.

Likaledes skulle Gangsteröret teoretiskt kunna nå plats 6, men även detta långsökt och osannolikt. För att det ska ske måste Gangstrarna dels vinna sex poäng i sina matcher mot Trottoarkanten hemma och Pölsan borta. Visst, det kan ske. Men dessutom får Bottenlaget ta max 4 poäng och Djurgårn max 1 poäng i sina återstående matcher och dessutom ska Gangsteröret i så fall passera Djurgårn på målskillnad. Eftersom Bottenlaget tar emot Djurgårn i sista utdelas 3 poäng där, så Gangstrarnas möjligheter att nå plats 6 riskerar elimineras redan på tisdag, t ex om Bottenlaget tar tre poäng av Malmö borta, eller om gårdarna tar minst 2p av Röglet hemma. Vi får se.

Så tills vidare räknar vi med att slaget om plats 6-7 kommer att ske mellan Djurgårn och Bottenlaget. I detta nu har vi ställningen

6. Djurgården +2 84 poäng
7. Bottenlaget +24 80 poäng

och följande matcher återstår:
• Djurgårn - Röglet
• Malmö - Bottenlaget
• Bottenlaget - Djurgårn

Lite kittlande, det där att lagen möts i Scandal-i-Analium i sista omgången.

• Skulle Bottenlaget ta en eller två poäng mer mot Malmö än Djurgårn gör mot Röglet, har Bottenlaget chans att ta plats 6 om de sedan vinner alla poängen hemma mot Djurgårn på torsdag.

• Skulle Bottenlaget ta tre poäng än Djurgårn på tisdag; dvs 3p mot Malmö, medan Djurgårn får 0p mot Röglet; räcker det med att Bottenlaget tar 2 poäng av Djurgårn på torsdag, för att ta plats 6.

Jodå. Det finns en liten risk att Frölunda tar plats 6 medan Djurgårn då antagligen får köra socialt slutspel mot läjkrarna. Vi får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag önskar verkligen att tabellen står sig gällande platserna 7 till 10. Jag tror nämligen att läkers har goda möjligheter att spöa bottenlaget och ta en kvartsfinalolats Att vi sedan får läkers i kvarten är nog ingen nackdel. Hellre det än Öret. Hujja
Kommentera