Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2045524

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I eftermiddag kommer Folkhälsomyndigheten att ge regeringen råd avseende frågan om att begränsa folksamlingar, antingen som rekommendationer eller rena förbud. Och regeringen väntas redan idag komma ut med sin bedömning/beslut.

Som bekant uttalade myndighetens generaldirektör - känd bandyvän som håller på Sandviken eftersom han är född och uppvuxen där - att större sammankomster i samband med sport och kultur kunde komma att stängas (rekommenderas/förbjudas). Men att utomhussammankomster skulle kanske undantas. Bandymatcher etc;-)

Grejen är den att folksamlingarna på läktare/motsvarande kan vara lika täta men skillnaden är ventilationen som utomhus är extremt mycket större än inomhus, vilket påverkar risken för luftspridd smitta.

Jag tror att det finns risk för hockeyn. Och tänker att utomhusmatcher absolut borde övervägas.

Ser just nu på dagens pressträff och en journalist var smart nog att lyfta frågan om kommunaltrafik. Att sätta in åtgärder där skulle allvarligt påverka samhället, så förstås är beslut i den riktningen svåra att ta. Men de flesta inser förstås att folksamling i buss och tunnelbana innebär en definitiv risk. Till skillnad från att ha suttit på tåg eller flyg på plats i närheten av smittsam - där har undersökts massor över hela Europa och trevligt nog har man nästan inte hittat någon smitta. Men den som vet hur det kan se ut t ex i Stockholms under rusningskommunaltrafik inser att det är dags att plocka fram elcykeln. Svårigheten ligger nog mer i att besluta dubbdäck eller inte. Så det inte blir farligare att cykla än att stå och trängas på tuben.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aftontrasan påstår nu att Hockeyligan just nu planerar att redan omgång 52-matcherna på torsdag kan komma att spelas utan publik eller t o m helt ställas in.

Hm, det gäller ju vår match i Delfinen mot Apan. Nu har väl Norrbotten hittills ett rapporterat fall medan Västerbotten har en handfull, så igen-kligen inte stort stöd för den åtgärden. Men ställer man in i storstäderna med betydligt fler rapporterade fall åker vi väl med i sleven.

Den som kommer att meddela regeringens beslut senare idag kan förstås bli Amanda Lind, ansvarig för sport och kultur.

Till saken hör att Amanda är uppvuxen i centrala Luleå, bakom statyn av flickan med bollen, tvärsöver gatan från där Loet/busstationen etablerades. Och under sin uppväxt stod Amanda på H-läktaren med Luleåklacken och var riktigt engagerad Luleå Hockey-supporter.

Att helt ställa in slutspelet är jag extremt mycket emot. Däremot kan man tänka sig spela utan publik. Och låta folk se på TV i stället.

Det jävliga i det att därmed kommer hemmaplansfördelen väsentligen att raderas ut. Och vilket lag har mest att förlora på det....varför ska VI alltid drabbas?

Medaan det lag, som kommer att gynnas av ett sådant beslut förstås är lag som ligger långt ned i tabell och inte kommer att få någon hemmaplansfördel - och dessutom har lång vana att spela inför läktare bestående av tomma stolar. APJÄVLAR!
Kommentera