Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2046726

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men tänker att de inte har koll på lägg, i alla fall inte på ett tag. Är tveksam till hur effektiv smittspårningen är men hoppas regionerna jobbar febrilt. En åtgärd vi behöver göra är i alla fall att stänga skolor i två veckor. Så man minimerar risken för spridning den vägen. Följa Norge och Danmarks exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Smittspårningen är körd. Det var ju den kampen som fördes "containment" att snabbt diagnostisera alla nya fall, spåra kontakter, och avbryta smittspridning vidare.

Men senaste dagarna visade det sig att Stockholm helt enkelt inte mäktade med eftersom det blev så många. Och man hittade smittade intensivvårdade som "gått under radarn" eftersom de saknade känd exposition i andra länder eller för patienter.

Så den kampen är över. Nu är det inte längre så att ens sjuka med misstänkt epidemiologi kommer att testas. Fokus blir att testa alla som läggs in på sjukhus pga akut infektion utan känd orsak-. Fokus nu inriktas helt på att skydda riskgrupper om möjligt.

Stänga skolor? Ja kanske men som det ser ut nu skulle det snarare kunna bli kontraproduktivt. Deras föräldrar skulle kunna behöva vara hemma, och vissa av dessa arbetar i vården där de kommer att behövas. Mor- eller farföräldrar ställer upp men är då riskgrupper för svår sjukdom. Och för övrigt talar allt för att barn får mild eller symptomfri infektion och att de inte heller är speciellt smittsamma. Så skolstängning ser inte alls ut att vara ett effektivt vapen just nu, men det kan möjligen utvecklas i den riktningen.

De övriga regionerna hade nog kunnat köra på smittspårning vidare, men det blir svårt att köra olika i landet "1177 svarar gör så, om du kommer därifrån, gör så om du kommer från annat håll". Så det blir nog så att alla släpper smittspårningen nu.

Det KUNDE ha gått men explosionen i Italien som sammanföll med sportlov och sådant och många skidresenärer från Sverige knäckte beredskapen.

Till saken hör att Italien inte alls arrangerat något 1177 eller att de som misstänkts smittade skulle söka på vissa kliniker. I stället var det där så att sjuka satta sig på akuten på sjukhus och smittade omgivningen av andra patienter och där utvecklades en onkotrollerad epidemi under ytan innan de svårt sjuka och döende kom till vård.

Jag kan tycka att Kina kan skyllas något eftersom de mörkade några veckor i januari. Men sedan är man mycket besviken på Italien för det att de hade så j-a usel organisation att ha beredskap för detta. Nu får de å andra sidan betala dyrt genom att stänga ned landet, men samtidigt skickade de tidsinställda bomber till Sverige och andra EU-länder. Till Italien vill jag säga: SKÄMMES. TA MIG FAN!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Helt ärligt tror jag att det är kört med smittspårningen bara här i Stockholm rasslade det till med minst 60 fall till - tror att man i möjligaste mån om man kan försöka jobba hemma det är i varje fall vad jag tänker göra och åker jag till jobbet så blir det cykel och INTE tunnelbana!!! Det blir väl en avtrappning av Corona till sommaren när det blir varmare men sen är säkert skiten tillbaka till hösten
Kommentera