Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2072646

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Nu har både du och Knegarn återkommit och trevligt med duktiga och trevliga Skellefteåsupportrar när vi nu alla kan andas fritt, sedan de tvenne Aptrollen blivit avstängda på livstid.

He he, ja vi får se. När det gäller vaktfrågan tror jag att det blir ett annat scenario.

Luleå har en backuppsättning och utespelare generellt som spelar hockey på ett sätt som ger fint stöd för vakter och både Berguven och Wallstedt är väl utbildade och erfarna för att fungera väl i sådana sammanhang. Tror därför att detta par kommer att leverera fint vaktande och få fina stats.

Däremot kan Apans svaga backar och "aphockey" där mumlaren och de andra fortfarande tror att bästa försvaret är att tuta och köra för att hålla spelet i motståndarzon - en strategi som kunde fungera när man hade köpt ihop ett lag av starka spelare, medan den snarare blir kamikaze med den andrasortering man nu förfogar över - innebära att lille Gustaf hamnar i en helt annan "hockey" denna säsong.

Lille Gustaf är ju känd för att inte vara så stark pyskisk och börjar det gå honom emot kan rasen staplas på hög. I sådana lägen brukar han ju "hitta en skada" och försvinna i flera veckor. Nu när Apan tagit tillbaka övergripande medicinskt ansvarig fru distriksläkaren ökar ju dessa möjligheter eftersom hon är känd för att låta spelare "vila" i månader.

Och då har de bara Arvid Söderblom att släppa in. Vem? Ja, frågan är berättigad så okänd som han är. Funnits i HK Arslets junisverksamhet alla år, men fått få matcher och då inte lyckats. Till slut gav HK Arslet upp och släppte honom till division 1 där han fortsatte misslyckas. Senaste säsongen litade han en del i öllaget Tingsryd i allsvenskan med hyggliga stats. Men det är en säsong det och mot allsvenska forwards. Hur blir det när han släpps lös mot riktiga SHL-forwards gång på gång, sedan apbackarna givit bort puck i egen zon som de brukar? Ojojoj.

Nej, vi kan med säkerhet vänta oss ett SHL:s svar på Munchs "Skriet" när lille Gustaf får pröva på hetluften. Det blir intressant.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se bilden nedan, illustrerande Apvakten lille Gustaf, bakom apbackarna 2020-2021, och notera vilken ångest som lyser i allas blickar, speciellt lille Gustafs.

Nu har tyvärr Oljan slagits ut från det modifierade NHL-slutspelet, vilket ökar möjligheten för Apan att få hem köpespelaren Broberg från Örebro. Åtminstone inledningsvis under hösten, möjligen hela säsongen.

Tyvärr. Trist om aporna från blygden ska klara sig kvar i SHL genom sin utstuderade och plastiga sektköpmentalitet som skämmer ut hela Norrland.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: haha Jo vi får väl se, får hoppas på de bästa för bägge lagen, tråkiga nyheter att folk inte kan respektera varandra, hade varit intressant att läsa vad som hände, personen som vart slagen kan väl knappast ha går in i motståndarklacken och jublat!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårdsdjurgårdaren Pontén ansvarar för småkronorna - utnämnd av Djurgårdsdjurgårdaren boustedt, innan den fick sparkas - och har tagit ut en första trupp för i år.

Imponerande nog har Pontén tagit ut bara drygt en tredjedel av spelarna från Stockholm-Göteborg, oväntat eftersom Pontén normalt bara bevakar landsdelar han kan nå på SL-kortet plus HK Arslet.

Luleå har med Noel the gun Gunler och Jesper Wallstedt som tar spaden, medan Apan inte har med någon från blygden alls, förutom stockholmaren köpejunisen sundsvik.

Småkronorna ska vara i Uppsala 24-29 augusti och spelar mot Almtuna och Enköping. Det betyder alltså att Wallstedt inte kan medverka i Luleås bortamatch mot Apan 27 augusti, då vi kommer att spela inför en helt fullsatt Aparena, av tomma stolar, som vanligt.

När det gäller Wallstedt har det dykt upp en fnurra på ett Luleåsupporterforum sedan någon publicerat nedanstående information. Kommer Filip hem? Kommer Anders Nilsson hem? Kommer Lassi hem? Kommer JG hem? Kommer Fasth hem? Kommer Rubinen hem? Kommer Rifalk hem? Tar lilla Tindra vaktplatsen?

Fan trot!

?
Kommentera