Luleå HF

115471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2075150

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Regeringen meddelar att de från och med 1 oktober planerar att tillåta sittande publik inom sport och kultur, förutsatt att det upprätthålls 2 meter mellan deltagarna.

Anledningen till att det dröjer till 1 oktober är att man ger Folkan i uppdrag att återkomma med rekommendation om maximalt antal deltagare som ska tillåtas.

Jag måste säga att hockeyn och sparkbollen gjort alldeles utmärkta insatser med mycket genomtänkta förslag som de lagt fram för regeringen. Att jämföra med övrig "kultur" som mest bestått av att enstaka skygglappsförsedda dopade "kulturpersonligheter" gnytt och gnällt i media vanligen genom att kräva att Amanda Lind ska avgå bara, så försvinner all covid i världen.

Det här är ju strålande besked. Hockeyn uppvaktade ju Amanda Lind nyligen med ett genomtänkt förslag, visserligen då med förhoppningen bara varannan plats tom, om jag uppfattade det korrekt. Men vad innebär 2 meter? Spontant tänker jag varannan rad tom, och i rader med åskådare bara var fjärde plats med publik. Vilket skulle betyda 10-15% publik i arenan?

Nå, det ger sig. Klokt och bra i vilket fall.

Det skulle innebära att sista omgången i våras, samt drygt tre första omgångarna i höst spelas helt utan publik vilket innebär ekonomiska förluster för de lag som har hemmamatcher då.

Har i nedanstående tabell räknat fram vad det kan betyda, baserat på antal hemmamatcher lag har samt på genomsnittlig hemmapublik föregående år. Luleå blir lite av ett specialfall där vi höjer antalet åskådare till fullt hus 6150 personer, eftersom det gäller en hemmapremiär samt två hemmamatcher mot Apan.

I vilket fall är det Apan som förlorar minst pengar, eftersom en stor andel av "publiken" består av tomma stolar vilka - såvitt jag känner till - inte är speciellt smittsamma...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du kan bara räkna sittplats + restaurang och loger. Ingen ståplatspublik kommer väl tillåtas?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KLUBBARNA I HOCKEYLIGAN SHL HAR FÖRSTÅS DRABBATS HÅRT UNDER COVID PÅ OLIKA SÄTT

Det inställda slutspelet blev ju jätteförluster för de lag som kunde förväntas gå långt i slutspel och dra in många miljoner på hemmamatcherna. Medan lag som Pungen och Pölsan inte förlorade ett skit, eftersom de var så kassa att de avslutade säsongen ändå, på plats 11 och 12. Och så har vi Trottoarkanten och Oskars - som helt orättvist fick vara kvar i SHL med 25-30 miljoner från SeMer utan att behöva kvala mot troligen Burkölen och MooDoo.

Sedan de matcher som spelats/spelas helt utan publik (föregående inlägg). Och nu får vi tänka oss säsongen med begränsad publik, kanske 10-25%.

Naturligtvis kommer det att fresta på klubbarnas ekonomi och det vi helst inte vill se är att vissa klubbar blir tvungna att dra sig ur eller t o m konka under pågående säsong.

Vilket borde betyda att klubbarna borde dragit åt svångremmen. Men nej, det har några klubbar gjort, medan andra tycks ha ägnat sig åt köpfester som skulle fått Apans köp- och säljgalning Näsan att jubla.

Visst. Hur många spelare som rekryterats påverkas av hur många spelare som sparkats och sådant och vissa har ju duktigt gjort klara sina trupper tidigt, medan andra kommit ut senare.

Men under sommaren har ju alla insett att det blir ett ekonomiskt tufft år och ändå tycks det ha handlats friskt. Här följer en lista över inköp senaste månaderna.

Det är tydligt att de vanliga köpeklubbarna i sydbotten köpt på som alltid utan att bry sig speciellt i att det är helt andra ekonomiska förutsättningar. Man undrar ju hur de ska gå i land med det,. Troligen är de kreativa och påhittiga och säljer trottoarstenar eller myglar in gangsterinkomster via små öriken utan lagar och kontroller.


Spelare som presenterats efter 1 maj

5 KÖPESPELARE

GANGSTERÖRET
Borna Rendulic, Örebro,
Nick Ebert, Örebro,
Oliver Eklind, Örebro,
Robert Leino, Örebro,
Jhonas Enroth, Örebro,


4 KÖPESPELARE

TROTTOARKANTENS IF
Peter Cehlarik, Leksand,
Carter Camper, Leksand,
Patrik Norén, Leksand,
Matt Caito, Leksand,

OSKARS
Philip Samuelsson, Oskarshamn,
Jan Ordos, Oskarshamn,
Adam Janosik, Oskarshamn,
Kim Strömberg, Oskarshamn,


3 KÖPESPELARE

RÖGLET
Olli Palola, Rögle,
Brady Ferguson, Rögle,
Lukas Ekeståhl Jonsson, Rögle,

LÄJKERS
Jack Drury, Växjö,
Joel Persson, Växjö,
Robert Rosén, Växjö,

PÖLSAN
Simon Bertilsson, Brynäs,
Patrik Berglund, Brynäs,
John Nyberg, Brynäs,

PUNGEN
Niko Ojamäki, Linköping,
Niklas Lundström, Linköping,
Markus Ljungh, Linköping,

HV71
Niklas Arell, HV71,
Anton Wedin, HV71,
Lias Andersson, HV71,


2 KÖPESPELARE

WARULFVEN
Jesse Virtanen, Färjestad,
Adam Ginning, Färjestad,


HK ARSLET
Jesper Sellgren, Frölunda
Stefan Elliot, Frölunda.

1 KÖPESPELARE

APAN
Tyler Morley, Skellefteå,

0 KÖPESPELARE

DJURGÅRN

MALMOE

LULEÅ HOCKEY
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: MoDo borde få ha mer publik eftersom vi har ventilation i lokalerna. Kan någon andas inne i en Burköl :-)
Kommentera