Luleå HF

115761 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2074885

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi MapKys "sållet" Svensson, som Apan förklarade att de utvecklat till internationell supermålvakt, när han kom till Apan redan som 29-åring; dvs en helt egen approdukt från blygden.

Uppblåst av Apan på det sättet trummade ju sållet till presskonferens ovh lät världen få veta att han nu bestämt sig för att ta en förstaspade i NHL.

Det hela lyckades, eller rättare skulle ha lyckats om det inte varit för en liten detalj. Nämligen den att ingen NHL-klubb, inte ens någon AHL- eller ECDL-klubb ville ha sållet.

Så Apan lurade på Mockba-klubben Spartak sållet i stället. De försökte och försökte men när det stod klart att sållet höll <90% räddningar-klass och klubbens egna junisar höll bättre nivå, placerade sållet på läktaren en halv säsong till de blev av med honom.

Men knepigt nog lät sig Warulfven luras och släppte in sållet - ett stort misstag. Och så snabbt de kunde sparkade de förstås virrpannan.

Sedan ett halvår har Sållet bjudit ut sig värre än en glädjeflicka i avlöningstider men inget SHL-lag vill ta i honom med tång ens och förstås. Inget allsvenskt lag låter sig luras heller. Inte ens något Division-1-lag är intresserade.

Så nu tränar han med Division 2-laget från Sävsjö. De får nog snabba sig på att skriva kontrakt med MapKyssen.

Innan han trummar till Presskonferens och meddelar att han nu är NHL-reday. Igen. Internationella supervakter från Apan är det inte lätt att få tag på!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Regeringen meddelar att de från och med 1 oktober planerar att tillåta sittande publik inom sport och kultur, förutsatt att det upprätthålls 2 meter mellan deltagarna.

Anledningen till att det dröjer till 1 oktober är att man ger Folkan i uppdrag att återkomma med rekommendation om maximalt antal deltagare som ska tillåtas.

Jag måste säga att hockeyn och sparkbollen gjort alldeles utmärkta insatser med mycket genomtänkta förslag som de lagt fram för regeringen. Att jämföra med övrig "kultur" som mest bestått av att enstaka skygglappsförsedda dopade "kulturpersonligheter" gnytt och gnällt i media vanligen genom att kräva att Amanda Lind ska avgå bara, så försvinner all covid i världen.

Det här är ju strålande besked. Hockeyn uppvaktade ju Amanda Lind nyligen med ett genomtänkt förslag, visserligen då med förhoppningen bara varannan plats tom, om jag uppfattade det korrekt. Men vad innebär 2 meter? Spontant tänker jag varannan rad tom, och i rader med åskådare bara var fjärde plats med publik. Vilket skulle betyda 10-15% publik i arenan?

Nå, det ger sig. Klokt och bra i vilket fall.

Det skulle innebära att sista omgången i våras, samt drygt tre första omgångarna i höst spelas helt utan publik vilket innebär ekonomiska förluster för de lag som har hemmamatcher då.

Har i nedanstående tabell räknat fram vad det kan betyda, baserat på antal hemmamatcher lag har samt på genomsnittlig hemmapublik föregående år. Luleå blir lite av ett specialfall där vi höjer antalet åskådare till fullt hus 6150 personer, eftersom det gäller en hemmapremiär samt två hemmamatcher mot Apan.

I vilket fall är det Apan som förlorar minst pengar, eftersom en stor andel av "publiken" består av tomma stolar vilka - såvitt jag känner till - inte är speciellt smittsamma...
Kommentera