Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2075493

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hur ska det gå då Apwallsson ska lära upp Burkölen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ett mycket gott......mat ryckte!

Se på nedanstående bild av en "maträtt". Jag tycker att det är synnerligen elegant och komiskt att lägga fram en bild av biprodukter/rester som blivit över, när man lagat mat. Spännande, på något sätt. Får en att undra hur den riktiga måltiden ser ut, när det som bilden visar är det som hamnat i sophinken, medan en fin middagsrätt tillagats. Allt beröm till den som valt att göra så. Även om det kan vara liiite störande att serverat på fat se något som mest liknar den pizza som folk understundom behöver lägga efter alltför uttalat intag av dryckjom.

Men nog undrar man hur måltiden ser ut, på riktigt, speciellt som det så kallade flaggskeppet påstås ha "ett mycket gott mat ryckte".

Ryckte vad då?
• Närmaste ambulans ryckte ut för att med blåljus transportera, de som vågat sig på rätten, till intensivvårdsavdelningen?
• Polismyndigheten ryckte ut för denna flagranta överträdelse av det regelverk som gäller för att förhindra spridning av allvarliga magtarminfektioner?
• De enda "besökare; som flaggskeppsrestaurangen haft senaste åren (ApPea borträknad; han äter ju frukost, lunch och middag gratis där som "representation" på Apans, förlåt, dopingkommunens dvs alla skattebetalare i blygdens) bekostnad; är sexfingrade som ej bytt underkläder under 2020 och som efter att ha frågat på priset för fulöl, ryckt på axlarna för att köpa sin dryck på vanliga försäljningsstället - dvs på toaletterna i Aparenan där skogsstjärnan säljs öppet och ofta till sådan kvalitet att den som törs pröva på produkten har kvar synen några dagar efter festligheterna.

Innan de åker hem till sin jämförelsevis i blygden lyxbostad för att informera grannar om flaggskeppet har ett mycket gott mat ryckte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Spekulationerna pågår och åsikterna är många. Regeringen med Amanda Lind (som hela uppväxten i Luleå stod på H-läktaren i Delfinen varje hemmamatch) har ju sagt ja till att släppa in publik på matcher fr o m 1 oktober 2020.

Hockeyn föreslog regeringen att de skulle säkra en meters avstånd mellan varje åskådare genom att bara sälja sittplatsbiljetter till varannan plats.

Regeringen å sin sida svarade ja, men med 2 meter mellan åskådarna.

Blir det så, kan klubbarna knappast fylla varannan plats. Regeringens 2 meter borde betyda att på varje rad måste det vara 3-4 tomma stolar mellan varje åskådare samt 2-3 tomma rader mellan varje rad med åskådare. Det skulle ju betyda att bara ned till 5% - jämfört med hockeyns önskade 50% - kan släppas in.

OK, det vore i alla fall bättre än inget, men skulle för t ex Delfinen betyda att bara ned till 300 åskådare skulle kunna släppas in. Ekonomiskt skulle förstås en så gles publik betyda ingenting alls för klubbarna, även om ljudet från läktarna lite grann skulle förbättra live-matcher på TV/dator.

Men hur blir det då?

Ja, kanske kan man hoppas på var tredje plats på varannan rad ungefär dvs drygt tusen åskådare i Delfinen.

Inte alls säkert att det lyckas men man kan ju hoppas. Tror att såpass antal ändå - förutsatt att de närvarande tar stort ansvar vara ljudligt hejande på hemmalaget - skulle ge lite av den matchstämning vi önskar. Men gissningsvis fortfarande typ 10-15 miljoner i ekonomisk förlust.

Det jag skriver gäller ju klubbar i allmänhet. Hur många åskådare skulle Skandal-i-Analium, Hovet, den lila arenan få släppa in? Smittskyddsmässigt borde de svälja fler förstås, men nog vore det kul om även de fick en maxgräns, he he. Å andra sidan har vii Oskars som på sina begränsade läktare inte kan få in så många, med samma avstånd.

Men det här gäller förstås inte sekten. Se nedanstående bild från en match när Apan spelar hemma med lapp på luckan eftersom dopingkommunen (tack vare att de släckt alla julgranar i blygden och liknande) betalar biljetterna så att Apan kan fylla läktarna med sin dominerande hemmapublik - de tomma stolarna.

Apan kan säkert - med rätta - få ett undantag från de regler som kommer, och fortsätta spela inför läktare, fullsatta med tomma stolar.

När det gäller alla dessa avstånd som diskuteras har vi ju med oss en joker, som inte diskuterats högt mellan förbundet och regeringen, men desto mer bland supportrar: Hur hanterar vi "sällskap" med folk som umgås utan social distansering utanför arenan? En förälder med små barn känns ju onödig att separera med tomma platser emellan. Men var går gränsen? Ett kompisgäng som åkt bil tillsammans till matchen?

Det lär bli svåra avväganden. Möjligt att det förslag som kommer väljer att avstå från sådana avväganden? Men eftersom slutna sällskap på restauranger sitter vid samma bord vore det ju knepigt att inte tillåta detsamma på hockeyn.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Ja, det återstår att se. Är ju rätt många som tycks ha uppfattningen att Apwallson är någon sorts demoncoach. En jättebegåvning bland tränare.

Det gör inte jag.

Min uppfattning är följande.

Apwallson pysslade med att träna junisar i Kiruna. Inte speciellt framstående. Men han fick ju direktkunskap om vilka duktiga junisar som spelade i olika lag i norra Norrland.

Det var den senast skrivna meningen som var övertygande, när Aplasse J, den misslyckade junistränaren från pite, värvade apwallson till Apan. De båda förenades i sitt avundsjuka hat mot Luleå Hockey, föreningen som helt tagit över i Norrbotten-Västerbotten och Aplasse köpte ned Apwallson till Apan.

Där påbörjade de båda det arbete som ledde till att Apan under några år etablerade sig i Sverigetopp och hur gick det till?

Ja, för det första hade utsugningen av spelare från Elitserieklubbarna exploderat när NHL/AHL tog för sig allt flera, samtidigt som KHL öppnat upp och även de rensade friskt i Sverige. I Elitserien raderades lagens trupper ut varje vår och klubbarna fick ofta fylla på halva laget med nya spelare varje sommar. Många hämtades från AHL; enstaka lyckträffar, men många misslyckade. De svenska elitklubbarna rensade ordentligt från andra svenska elitklubbar, när de rika köpelagen i sydbotten köpte allt de kunde uppifrån landet. Speciellt HK Arslet och Pungen köpte som aldrig förr - Pungens ansvarige har i efterhand i live SeMer skrattat gott åt hur de varje säsong stal Luleås bästa spelare "inga problem. Jag lovade bara att höja deras lön 4-5 gånger".

Ja det var en villervalla och få klubbar kunde hålla uppe nivå och standard. Det öppnade för att en icke speciellt duktig klubb kunde ta sig till "topp" eftersom konkurrensen var så svag.

För det andra satte Aplasse J och Apwallsson igång med sin telefonterror. De ringde i lönndom upp alla de duktigaste junisarna i framför allt Burkölen men också i Norrbotten och norra Finland och körde sitt "komse, komse, komse" till unga pojkar ända ned till 12-årsåldern. "Du får fria klubbor, fria skridskor, vi tror på dig, vi ska ta dig...ända...till...N...H...L!" lovade de tvenne aporne. På så sätt lyckades dessa sluga, illasinnade lura till sig en sor andel av lovande talanger i norr: Vissa lyckades inte alls nere hos sekten och nehandlades vidrigt. Men många gick det bra för och då presenterades de som äkta approdukter från egna blygden.

För det tredje hade Apan köpt in en etablerad NHL-scout som huvudansvarig tränare. Anders Forsberg. Denne kunde med sitt känsliga öga identifiera duktiga unga seniorspelare för Apan att köpa in, spelare som behövdes för att komplettera Aplaget och det nya spelsystem som Forsberg etablerat för Apan - dvs inte bara tuta och kör framåt (som det alltid handlat om hos Apan; med många plusmål, men vanligen med fler minusmål). Forsberg hade identifierat att Jonas Rönnqvist i Almtuna etablerat en ny hockey där alla utespelare också deltog i försvaret och då köpte Forsberg in Rönkens andretränare Crybert som skulle kunna berätta om Rönkens planer.

Så var bakgrunden och det tog Apan till toppen.

Då hände det! Våren 2013 högg Aplasse J och ApCrybert Forsberg i ryggen och han fick 15 min på sig att städa ur skåpet. Det är VI ANDRA, som är Apan, förklarade Aplasse J: nu är det jag som bestämmer och har sista ordet om vilka som ska spela!

Hur det gick? Ja, Anders Forsberg hade byggt upp ett vinnande lag som tog SM två år i lag. Det var ett självspelande piano, någon tränare behövdes inte, och spelarna var kontrakterade flera år så det lag som vann 2013 var kvar till 2014 och vann igen.

Varpå Apledningen förklarade att sekten var bästigast i landet på att utveckla hockeyspelare och aptränarna var världshockeyns Einsteins. Dårar som Trasans mats vennersohn köpte det direkt och sjöng Apans lov - krävde att Sverige till OS skulle skicka Apan bara och så vidare. Och den samlade ointelligentian sjöng aptränarnas lov.

Uppblåsta som fan lurade de Zürich att köpa i Apwallson som huvudtränare med Aplasse J som assisterande tränare. Hur det gick? Åt helvete förstås. Nere i Schweiz kunde de inte sitta och ringa junisar sent på kvällarna och deras kompetens som tränare var allvarligt talat som bäst medioker, snarast skitkass och Aplasses CV som junistränare i pite liksom Apwallsons CV som junistränare i Kiruna var bara blaha blaha. Zürich blev till slut tvungna att sparka de båda värdelösa aporne.

Men hur var Apwallson som huvudtränare för Apan, med galningen Crybert och mummel-klockare som assisterande?

Ja, det vete fan. Jag såg honom aldrig göra något imponerade. Det han märktes mest genom var hans ideliga klagande på zebror. Varje gång Apan torskade var det samma visa. Aldrig spelarnas fel. Aldrig tränarnas fel. Aldrig pga att motståndarna spelade bra. Nej, det fanns bara en enda orsak: det var zebrornas fel! "Vi blir behandlade med en fruktansvärd brist på respekt av domarna!" var en typisk eftermatchkommentar av Apwallsson.

Vad har Apwallson pysslat med senaste tre åren, sedan han fick sparken av Zürich?

Ja, det vete fan.

Man får nog anse att det är en extrem risksatsning av Burkölen, även om sekt-Apan är otroligt avundsjuk på att Ölen knep "deras demontränare".

Nu är ju Burkölen ett jäkla bra lag, så kanske Apwallson "lyckas" ungefär som han "lyckades" när han myglade till sig det bord som Anders Forsberg dukat.

Men det skulle inte förvåna mig speciellt om Burkölen blir tvungna att sparka den meningslöse Apwallson redan under hösten för att få spelet att fungera som det ska.
Kommentera