Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2076383

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja. Och nu dags för eftermatchanalys.

Luleå mötte Apan i träningsmatch på bortais där de hade ett massivt stöd av sin dominerande supportergruppering - de tomma stolarna - och vi tvålade till Apan med hela 0-4!

Tyrväinen intervjuades efter match och skiner som solen trots 5-6 tvåminuters och matchstraff efter att själv ha satt 0-1 när lille Gustaf och highsticking bröt ihop då tuffe Tyrväinen kom åkande.

Mycket trevligt.

STATS
Skotten 39-24
Utvisningar 10-45 min
Mål 0-4
He he he

ÖVERGRIPANDE ANALYS
Det här var ingen låtsasmatch a la allstars - när Luleå och Apan möts är det alltid prestige som får båda klubbarnas spelare att skärpa sig rejält och så var det också nu, även om det bara var en träningsmatch. En kul match att se på så sätt, som alltid när Luleå möter Apan.

Spelarmässigt märktes speciellt bröderna Petter och Einar Wolf samt Berguven i Luleå även om många andra som Erik, Nisse, Hållander med flera också var riktigt bra. Klasen märktes mycket mindre än han borde kunna göra men vi får utgå från att han börjar lite vagt innan han fått upp flåset och innan Bulan snickrat ihop perfekt omgivning för honom; det ger sig.

Motsvarande i Apan var mediokert och endast köpespelaren, Örebropojken Broberg imponerade och om Edmonton Oilers bestämmer sig för att hämta över honom när NHL 2020-2021 drar igång senare i höst kommer Apan att få problem, stora problem.

LAGDELAR, SYSTEMEN
Jag tycker nog att vi såg lagen uppträda på ett sätt som väl illustrerar vad vi såg ifjol och vad vi kommer att se i år. Ganska bra visande vad vi har att vänta oss. Vi tar del för del.

VAKTANDE
Ja, vi har ju alla läst hur diverse självutnämnda experter i media förklarat att Luleås vakter kommer att bli vår Akilleshäl. Medan Apvakten lille Gustaf kommer att dominera big time.

Så, vad fick vi? Berguven går in och plockat ned Appan fullständigt. Räddar 39 av 39 skott och se bara bilden nedan hur elegant det ser ut när highsticking lindström i fritt läge fått ladda bösssan mot vår Berguv.

Lile Gustaf däremot, hmmm. Under 90% räddningar och ett osäkert och svagt agerande speciellt när han och highsticking höll på att skita på sig när Tyrväinen sa bu åt dem och de gav boort ett mål till 0-1 i numerärt överläge.

APANS OFFENSIV / LULEÅS DEFENSIV
För närmare 10 år sedan hade Apan en fruktad offensiv där många snabba, skickliga, skottsäkra spelare sköljde över motståndarna och öste in mål efter mål. Där är vi inte idag och på senare tid har Apan år efter år efter år visat att de begriper ingenting alls; vad har hänt, så bästigast som vi är, tycks de tänka.

Men Luleå hade inga problem alls med denna Apa som i stort sett aldrig släpptes in i slottet med puck utan fick nöja sig med att stå borta vid sarg eller uppe vid blåför att avlossa chansskott. Sådana blev det många av, men sedan åratal hittar de aldrig rätt. Antingen har vi (och andra lag som också läst sönder Apan) spelare i linjen, eller så kliver vi undan och har vakter som tar det mesta av de skott som avlossas från distans.

Att de dessutom fortsätter halsstarrigt att envisas med att highsticking och möller ska abonnera på alla skottchanser gör det bara enklare att nautralisera.

Nej, Apans offensiv var lika pinsamt svag som senaste åren.

Samtidigt som Luleås försvarsspel var hur effektivt som helst för att radera ut Apan; bra samspel i försvaret och fint samspel med spelare som röde på sig och kunde ta långa öppnande pass när vi erövrat puck.

APANS DEFENSIV / LULEÅS OFFENSIV
Ja, det bär mig emot att tala om Apans defensiv eftersom de inte hade någon sådan att tala om. Inget samordnat lag när de försvarade sig, spelare som blev alltmer darriga i benen, krympte ihop som ville de alla vara hjälpvakter till lille Gustaf, medan Luleå lugnt fick äga större delen av Apzonen och flytta puck utan att vara speciellt attackerade.

Till skillnad från Apan som offensivt bara nådde fram till långskott lyckades Luleå samspelt öppna upp och spela sig igenom Apan ganska duktigt. Vid sidan av målen hade vi också ett flertal helt nakna frilägen och skott i stolpe.

LULEÅ-PP / AP-BOX
Luleås PP växte under matchen och man lyckades äga ganska bra puck och visade upp fint spel i PP, gjorde ju några mål i den spelformen. Som följd av att Apan under större delen av matchen inte lyckades pressa oss när de spelade box utan mest krympa ihop räddhågset och öppna för snyggt genomspel.

AP-PP / LULEÅ-BOX
Ja, samma som i 5 mot 5. Det trista och meningslösa apspelet i PP - t o m när de fick spela TVÅ man mer under många minuter - var så klappkasst, bara Apans variant av sparkbollens "långa bollar på Bengt", dvs "alla puckar till higsticking och Möller" och det var förstås effektivt boxspel av Luleå som fick det att bli så.

SAMMANLAGT
Apan ser lika svag ut som vanligt och det vete fan om de inte faller nu. Det blir nog att häcka någonstans där nere i botten och deras främsta chans numera är att bara ett SHL-lag kommer att sparkas ur varje säsong. Det kan rädda dem ett tag, men det naturliga återtåget till Allsvenskan kommer förr eller senare tror jag. Och det tycker jag är bra, då kan det till slut bli av med ApPea och annan sektskit och återkomma som ett riktigt lag och en riktig klubb utan de sektavarter de smutsats ned av.

Luleå? Ja, det kommer att bli skitbra som vanligt under Bulan, Skuggan och de andra.

De oinsattas "tyckanden" om våra vakter kommer att komma på skam. Luleå har sedan tio år utvecklat en hockey där vakterna inte bara står där på linjen och sköter sig själv utan där vakten och utespelare gemensamt spelar ett försvarsspel där vakterna är väl utbildade för att fungera. Berguven kommer säkert att visa upp bland landets bästa vaktstats i år och unge Wallstedt kan mycket väl slå igenom redan nu. Backuppsättningen ser mycket intressant ut. Visst, det hade varit roligt om vi haft kvar vår senaste blommande back men HK Arslet slängde upp pengar som vanligt och det blir ju intressant att se hur de ska betala det med 500 på läktarna. Men de nya backarna tillför nya kvaliteer och kanske får vi i år t o m ännu bättre backar än i fjol. Offensivt imponerande namn i varje lina och det är bara att vänta på att de spelar ihop sig mer och mer så kommer målen och poängen att stänka in. Senaste säsongen var vi ju bästigast på precis allt och vann SHL med massor av poäng trots att vårt PP hackade något enormt - men i år finns anledning att tro attd et kan skärpa sig.

Flera köpelag i Sydbotten har ÖST ut pengar och fyllt på med dyra spelare i parti och minut men det vete fan om inte Luleå kommer att äga lika bra i år? Finns mycket som talar för det.

SLUTLIGEN, ZEBRORNA
Nu vet jag inte om det gäller zebror generellt - ligan/förbundet har ju vanan att år efter år komma med en massa nytt hittepå som lugnar sig sedan. Men dessa tvenne zebror från Älvsbyn och Boden har ju från första stund för flera år sedan presenterat ett rent infernaliskt "dömande" när Luleå möter Apan, ja helt sjukt hur de blundar för Apbrott medan de hittar Luleåöverträdelser som inte finns. Och idag var inget undantag, snarare att de släppte loss sin idioti än mer när ingen fans att bua ut dem från läktarna, annat än tomma stolar. Aporne tycks ha ytterligare specialtränat utbildningen av fuskande, ledd av Fläskberget, och nu föll de hela tiden när de lät "benen försvinna" följt av att blåskåta herrar aprunkande zebror gav Apan PP. Det var pinsamt att se och att Apan i spelet och resultatet torskade så ordentligt trots alla chanser som aprunkarzebrorna gav dem - det visar bara än tydligare hur svag denna Apa är.

SPECIAL
Ja, hur fan kommer lile Gustaf att fixa detta med Apans spade? Jag tror att han bryter ihop. För närvarande har de ju fått låna duktige Broberg, Örebropojken som ska till Edmonton, men plockar Oljan över honom i november har Apan bara ett gäng misslyckade backar, den ene taaskigare än den andre. Och hur ska darrige lille Gustaf klara sig då?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan nog hålla med om en del i din analys men ändå känns det lite för tidigt att döma ut i ett så här tidigt skede! vi har dock bara 2 tränings matcher och det var inte mycket som funkade för oss, hellre göra bort oss nu än i serien!

Märktes tydligt att här saknades mycket som funkade bra i slutet på förra säsongen, ska inte förta nåt från Lule som gjorde en riktigt bra borta match och de är bara att gratulera för vinsten! men nog hade man önskat mer!

Domarna var verkligen ett kapitel för sig... jösses... inte ens värt att kommentera, mer som Div.1 än elitserien
Kommentera